Zadeva: Pozdrav Vidu Pečjaku

Pisemce sem, pisemce tja

Pred nekaj dnevi sem se udeležil odprtja in predstavitve zavoda za osebno rast in razvoj v priljubljenem ljubljanskem lokalu, kjer se zbirajo mladi in stari, navdušenci razstav in potopisov, ljubitelji piva in dobre kave. Urša in Alenka, ustanoviteljici in trenerki zavoda, sta razdelili sinje modre balone ter nas postavili pred nalogo: »Prosim, vsi najprej napihnite balone. Zdaj pa pomislite na nekaj v svojem življenju, kar ste si zmeraj želeli narediti ali uresničiti, a zaradi enega ali drugega razloga tega niste naredili … No, še malo pomislite. Dobro. Zdaj pomislite, zakaj tega niste naredili in razlog napišite na balon.«

Nekaj trenutkov za tem je prostor oglušel.

Datum: 24. 1. 2011, 20:10

Spoštovani gospod Vid Pečjak,

oprostite mi za mojo drznost, smo skupina mladih, ki gojimo veliko veselje in ljubezen do športa, ki v Sloveniji še ni znan in razširjen. Deskanje na valovih – eden najstarejših športov, pri katerem si resnično v stiku z naravo, vodo, in ko te energija oceana popelje po valu, te preplavijo občutki sreče, veselja in nepredstavljive energije. Da bi ta čudoviti svet deskanja (brez jadra, seveda, tako kot so to počeli davni Polinezijci) predstavili čim širši javnosti, smo se odločili, da se preizkusimo v izdajanju deskarske revije.

Tako se je začelo elektronsko sporočilo gospodu Vidu Pečjaku, v katerem sem ga prosil, da napiše za našo revijo članek o deskanju na valovih (in ekologiji - op. ur.). Revija na žalost ni izšla. Razlogov je bilo več, eden izmed njih tudi čas.

Čas je več prisotnih v četrtek napisalo na svoj sinje modri balon.

Ker na pravi čas vse bolj pogosto pozabljamo in da članek Vida Pečjaka ne bo ostal v prepolnem nabiralniku e-pošte, je tukaj tudi za vas.

Urh

Datum: 26. 1. 2011, 12:14

Pozdrav Urh,

pošiljam vam svoj članek. Je drugačen, kot so drugi, izhaja bolj iz osebnih izkušenj in leposlovnih opisov sedanjega stanja. Oglejte si ga v priponki. 

Najlepše pozdrave,
Vid

Kako mravlja vidi človeka - razmišljanje Kako mravlja vidi človeka