Domov - > eŠR ->

Polžje igre "moščanskih" vrtcev

13.5.2011, avtor: Cveta Tabor / rubrika: utrip

V športni dvorani na Kodeljevem je bilo 14. aprila letos razburljivo in bučno v pričakovanju pravega obračuna. Ne, ni se odvijal rokomet niti košarka, tudi odbojka ne.

V zgodnjem dopoldnevu so se med seboj pomerile ekipe najmlajših iz vrtcev nekdanje ljubljanske občine Moste. Tekmovali so povsem zares. Pomerili so se vpetih zanimivih športnih igrah, pri katerih so morali izkazati vse svoje spretnosti, biti hitri in pozorni. Vsako drugo leto se na igrah zberejo vrtci Zelena jama, Oton Župančič, Jarše, Miškolin in Pedenjped.

Tekmovalce so na tribunah bučno spodbujali njihovi vrstniki, vzgojitelji in tudi starši. Pogled na športno zagreto dvorano je bil enkraten, kajti vsak vrtec ima svojo barvo: zeleni, rdeči, beli, modri in rumeni tekmovalci so dali vse od sebe, navijači so z »navijačkami« in ostalimi pripomočk v barvi svojih vrtcev in z glasnimi navijaškimi parolami bodrili svojo ekipo. Verjemite, da je pomagalo.

Mali tekmovalci, so v velikem športnem duhu zastopali svoje barve in na koncu osvojili medalje – prav vsi: za požrtvovalnost in pošteno borbo. Seveda so bile po vsaki igri dodeljene točke, ki so na koncu določile vrstni red in odločile o zmagovalcu. Tokrat je bil to vrtec  Pedenjped, ki bo tudi glavni organizator naslednjih iger, zato je za dve leti dobil v last velikega polža, maskoto Polžjih iger.

Vabimo vas, da se nam čez dve leti pridružite in navijate za vse.