Forum Šolski razgledi

Na forumu si želimo vaših mnenj, pogledov in predlogov, da bi ga izrabili za izmenjavo idej pa tudi za lahkotnejše namene - predstavitev anekdot iz šolskega življenja, šal ali dogodkov, na katere bi želeli zlasti opozoriti svoje kolege.
(S)kašljanje
Objavil: marcel ()
Datum: 20 april 2014 17:18

Preklezakurn'k!

Saj bi se mi zapisalo kaj hujšega, a ne bi bilo prav. Ne bi bilo prav ampak pasalo pa bi.

Predstavljajte si, da presvitla mama ali prerazgledani oče zapiše v otrokovo beležko obvestilo učiteljici, kaj obvestilo, kar zahtevo, pravzaprav prepoved, da otrok ne bo pisal testa za ocenjevanje.

Presneti...lenivec z motnjo hiperaktivnosti!

Saj človek bi razumel, če bi za tem tičal nek dober razlog in bi bil otrok dislektik, dlje časa bolan, morda imel kakšne druge objektivno opravičljive razloge za nepisanje testa.
Le da je otrok hodil redno v šolo, da je vedel, da se test piše kar nekaj mesecev prej in nato še nekaj tednov prej. Pa na dan testa otroka ni v šolo, najsi zaradi bolezni ali podobnega razloga in se mu je podaljšal čas za branje gradiva za test in določil nov datum testa in takrat privleče dete matere Presvitle in očeta Prerazgledanega ukaz, ki se mora spoštovati; namreč, da tega testa dete ne bo pisalo. Učiteljica presunjena, premlada in kot srna v luči predrznega starševskega žarometa. Kaj storiti? Torej ne piše testa. Starši pač prepovedujejo.

Tristo...krav, alergičnih na laktozo!

Pa dete? Dete ni prebralo gradiva - ga pač enostavno ni, se mu ni dalo, ga je preveč. Da je bil test sestavljen tako, da ga za pozitivno oceno reši popoln analfabetik, nikogar ne zanima, še posebej ne Presvitle in Prerazgledanega.

Bes lopi...na vseh nogah ožuljeno stonogo!

Morda bi kazalo dati staršem seznam testov, ki bi jih po svoje selekcionirali, označili in dovolili učiteljem, da pač za ocenjevanje predložijo le tako odobrene teste.

Da bi strela...papagaja s samo pet procenti sluha!

Pa sem ji dejal, prestrašeni srni, da bi detetu tako nadarjenih staršev dal test, naj ga podpiše, odda po uri nepisanja in ga nato ocenil. Seveda bi bila še boljša opcija, da dete test natančno pogleda, se nasmeje in hoče rešiti, a ga zavoljo nadarjenih staršev, ki jih nikakor nočemo vznemirjati, nato ne sme rešiti.

Ja vem, da bi me strela, bes, presnetega prfoksa!

Saj dete ni krivo, da nima učnih navad, da ne bere rado, da je imelo preveč časa in da ima fenomenalne roditelje, ki imajo visoka pričakovanja do...učiteljev. Ampak malo sem bil razkurjen in moral sem se skašljati. Sedaj sem bolje, še posebej po branju pravilnika o preverjanju in ocenjevanju, pa standardih in ciljih učnega načrta in še nekaj pomirjevalnih dokumentov. Morda bi jih morala prebrati tudi Presvitla in Prerazgledani.

Kreh!

Možnosti: OdgovoriCitiraj
Re: (S)kašljanje
Objavil: Igor ()
Datum: 21 april 2014 11:39

Si predstavljam. Starši so pač postali pedoprotektorji in ekskuzarji.

Bi pa verjetno odpisal:

Spoštovani starši, ker je obseg in pomen Vašega predloga presegel moje kompetence, smo ga obravnavali na pedagoški konferenci in z 32 glasovi za, 3 proti in 4 vzdržanimi sprejeli stališče: Z razumevanjem okoliščin in naklonjenostjo do Vašega otroka smo obravnavali problem in pedagoški izziv. Vendar Vašega predloga žal ne moremo upoštevati, ker bi s tem kršili šolsko zakonodajo in pedagoška načela.
Prijazno Vas vabim na govorilne ure, ki jih imam vsak petek med 16:00 in 17:00 v fizikalnem kabinetu.

Možnosti: OdgovoriCitiraj
Re: (S)kašljanje
Objavil: Lipe ()
Datum: 25 april 2014 15:24

Kva čš.
Tud take mamo.
Pa še več jh bo.

Možnosti: OdgovoriCitiraj


Žal lahko v tem forumu objavljajo le registrirani uporabniki..