Domov - > eŠR ->

Dan za spremembe

10.4.2013, avtor: (rš) / rubrika: utrip

Dan za spremembe je zasnovan pod okriljem Slovenske filantropije, ki je krovna slovenska organizacija na področju prostovoljstva. V tem šolskem letu smo se tudi mi pridružili mreži prostovoljskih organizacij v Sloveniji. V četrtek, 4. 4. 2013, smo se med 8.00 in 15.00 pridružili eni izmed največjih prostovoljskih akcij.

V nasprotju s potrošniškim duhom je potekala izmenjava igrač. Zbirali so se tudi prostovoljni prispevki za donacijo v šolski sklad šole za nakup novega kombija. Nekaj predmetov iz akcije smo tudi podarili socialno ogroženim družinam s pomočjo humanitarne organizacije. Ta dan so potekale tudi številne delavnice.

Delavnice v naravi je vodil prostovoljec Mitja Horvat, učenci pa so spoznali in pridobili spretnosti, potrebne za preživetju v naravi, denimo kurjenje ognja.

Kulinarične delavnice sza vodili učiteljici Renata Štefančič in Ksenija Rakuša,  učenci pa so pripravili zelenjavne in sadne jedi. Jedi so bile spomladansko obarvane in so bile prav slastne za naše brbončice.

Jogo smeha  so vodile prostovoljke Društva Energetska matrica. Učenci so se sprostili ob glasbi ter se nasmejali do ušes.

Zvočno kopel s planetarnimi gongi je vodila prostovoljka Milva Vukovič. Ob posebnih zvokih so udeleženci sproščali tako telo kot tudi svojega duha.

Hvala vsem učencem, staršem, zaposlenim, prostovoljcem ter vsem ostalim, ki ste s svojim doprinosom pripomogli k uspešnemu dnevu ter nasmehu na obrazu vseh.