Domov - > eŠR ->

37. državno tekmovanje v tehniki prodaje

17.4.2013, avtor: Verica Jaušovec / rubrika: utrip

Začelo se je v sredo, 3. aprila 2013 , zjutraj ob 8. uri, ko so začeli prihajati prvi tekmovalci, mentorji in gosti. Za nas, organizatorje, pa seveda že veliko prej, saj smo skupaj s sodelavci začeli načrtovati že pred nekaj meseci, priprave pa so se začele letos januarja. Najbolj ustvarjalna je bila organizatorica Vesna Robnik, ki je skrbela, da se niti pletejo v pravilno mrežo in da smo v velikem pričakovanju dočakali ta dan, nad vsem skupaj pa je bdel ravnatelj  Bernard Kresnik.

Tekmovanja se je udeležilo 16 šol, 101 tekmovalec in 33 mentorjev na 8 tekmovalnih področjih: konfekcija - 12 tekmovalcev, živila – 15, kozmetika – 14, barve, laki – 11, orodja – 10, veliki gospodinjski aparati – 13, mali gospodinjski aparati – 14 in obutev – 12 tekmovalcev.

Slovesnosti so se udeležili tudi pomembni gosti: direktorica ŠC Slovenj Gradec  Gabrijela Kotnik, župan občine Slovenj Gradec Andrej Čas, direktor CPI-ja Elido Bandelj, predstojnica Zavoda za šolstvo Nevenka Štraser, predstojnik sindikata trgovinske dejavnosti in ravnatelji sodelujočih šol, ki so  ob tej priložnosti spregovorili bza omizjem z naslovom Izobraževanje kadrov na področju trgovine.

Po kratkem uvodnem programu, ki so ga pripravili dijaki naše šole, so tekmovalci najprej žrebali vprašanja, nato pa so se skupaj s člani ocenjevalnih komisij odpravili v trgovine in se pripravili na tekmovanje. Začelo se je ob 10.30 in trajalo do 13. ure. Člani komisij po posameznih tekmovalnih področjih so pridno ocenjevali in izbrali najboljše ter najuspešnejše tekmovalce za leto 2013. V skupni razvrstitvi je 1. mesto osvojila Srednja šola Slovenj Gradec in Muta, 2. mesto Ekonomska in trgovska šola Brežice, 3. mesto pa Ekonomska šola Celje.
Najboljši tekmovalci po posameznih področjih: konfekcija - Mateja Krajnc iz Brežic, živila – Mateja Sevšek iz Slovenske Bistrice, kozmetika – Tamara Ernejčič iz Ptuja, barve in laki – Luka Beričič iz Slovenj Gradca, orodja – ��iga Pinter iz Slovenj Gradca, veliki gospodinjski aparati – Andreja Bogataj iz Kranja, mali gospodinjski aparati – Urška Tratnik iz Slovenj Gradca in Doroteja Lorber iz Velenja ter  obutev –  Melanie Flisar iz Maribora.