Domov - > eŠR ->

Na dan knjige

14.5.2013, avtor: Simona Rap / rubrika: utrip

Osrednja tema prireditve so bila besedila glasbene skupine MI2, katerih avtor je dr. Tone Kregar, in so ugledala luč sveta v dveh pesniških zbirkah. Z recitacijami njegovih besedil so nastopili dijaki Žana Gaber, Petra Gaber, Sara Jagodič in Aleksandar Markuljević. Z rock and roll plesnimi kreacijami se je uspešno preizkusil Kristjan Terglav. O ustvarjanju pesniških besedil, ki so Kregarjev zaščitni znak, smo prisluhnili v intervjuju, ki ga je vodila dijakinja Katja Novak. Tone Kregar nam je zaupal, da izvira njegov dar do pisanja iz ljubezni do knjig že iz otroštva, za kar so zaslužni njegovi najbližji. Za konec smo prisluhnili glasbenemu nastopu našega gosta, ki je vse prisotne tako zelo navdušil z znanima liričnima skladbama Sladka kot med in Odhajaš, da smo se mu tudi poslušalci pridružili pri petju.

Dogodek smo namenili druženju dijakov in učiteljev z literarnim ter glasbenim ustvarjalcem, v želji da mladim na bolj neposreden način približamo literarno ustvarjanje in svet knjig ter tako pripomoremo k razvijanju in širjenju bralne kulture. Prireditev na dan knjige je postala na šoli že tradicionalna in je v tem šolskem letu že četrta zapovrstjo. Organizirana je bila v okviru nacionalnega projekta Rastem s knjigo, v katerega je vključena tudi naša šola.

 

 Na fotografiji: pomočnica ravnateljice Simona Sever Punčoh, nastopajoči dijaki, dr. Tone Kregar in knjižničarka Simona Rap