Domov - > eŠR ->

Slavnostna prireditev

25.6.2013, avtor: H.M. / rubrika: aktualno

Začeli so jo slovesno, s slovensko in šolsko himno. Petindvajsetega junija Slovenci praznujemo dan državnosti, dan, ko je slovenska skupščina razglasila Temeljno listino o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije. 
Ravnateljica šole mag. Irena Hlača je najprizadevnejšim učencem podelila priznanja ter barvni lesorez Janka Orača z naslovom Pomlad. Učitelji mentorji so prebrali imena učencev, ki so osvojili bronasta priznanja ter jim za dosežke čestitali. Profesorica športne vzgoje Damjana Burgar pa je podelila nagrado športnici šole, šestošolki Piji Kapš. 
Učenci so pod vodstvom profesorice glasbene vzgoje Diane Dronjak pripravili vesel, bogat in odlično pripravljen kulturni program.V kulturnem programu so se predstavili pevci in instrumentalisti. Glasbenikom so se pridružili učenci iz podaljšanega bivanja, ki so bili na učni uri Orffovega instrumentarija, naučili so se pesem Poj z menoj, zato so to pesem zapeli tudi na prireditvi ob spremljavi glasbil. Tudi bodoči devetošolci so se predstavili s pesmijo. 
Za konec so vsi skupaj zapeli še pesem Moja dežela naši državi, ki praznuje. S to lepo pesmijo smo pokazali, da cenimo našo Slovenijo, smo ponosni, da smo njeni državljani in se bomo zavestno trudili, da ohranimo njene vrednote tudi v prihodnje. Z mislimi na počitnice so šmihelski osnovnošolci zaključili nadvse uspešno šolsko leto 2012/2013.