Domov - > eŠR ->

Kmalu Hist(e)ria

4.7.2013, avtor: (info) / rubrika: utrip

Na več kot dvajsetih tematsko obarvanih in v naravno okolje umeščenih prizoriščih se odigra več kot sto koncertov, gledaliških predstav, cirkuških spektaklov in drugih dogodkov. Na pašnikih in v gozdu zrastejo različne strukture, odri, kupole. Na drevesih visijo akrobati, med vinogradi in polji se pojavljajo slikarske razstave, med grmovjem se premikajo velike lutke. Ples, glasba, gledališče, lutke, cirkus, slikarstvo, maske, arhitektura, film, land-art. Umetnosti se združijo in ustvarijo enkratno predstavo, ki jo vsak gledalec doživi po svoje, saj sam postane del dogajanja. Magično atmosfero popestrijo otroške in kreativne delavnice, kot tudi seminarji in praktične delavnice za odrasle, gozdni lunapark, trg umetniških in eko izdelkov, knjigarna pod krošnjami, dobra hrana in pijača.

Osnova festivala je scenografsko dodelano gledališko okolje, ki nastaja že med letom, v dneh pred festivalom pa se nadgradi in kilometer istrskega gozdiča se spremeni v pravljično okolje, imenovano Cantalone. Dvotedenskemu predfestivalskemu dogajanju se bodo pridružile številne glasbene, gledališke, lutkovne, plesne, akrobatske, slikarske in druge delavnice.

Več o samih delavnicah najdete tukaj, pobrskajte še po spletni strani festivala, ali si oglejte dokumentarni film o festivalu.