Domov - > eŠR ->

Vzgojiteljada pred vrati

21.9.2013, avtor: Mojca Zupan / rubrika: aktualno

Vzgojiteljada je vseslovensko srečanje dijakov, učiteljev in ravnateljev srednjih šol s programom predšolska vzgoja, ki bo letos potekalo že enajstič – po enajstih letih spet na Srednji vzgojiteljski šoli in gimnaziji Ljubljana (SVŠGL), ki je pripravila prvo Vzgojiteljado leta 2003. Nato je prireditev postala tradicionalna – vsako leto jo pripravi ena od desetih slovenskih šol s programom predšolska vzgoja. Vzgojiteljada bo letos gostila več kot 200 udeležencev - dijakov, učiteljev in ravnateljev srednjih šol s programom predšolska vzgoja.

Vzgojiteljade je torej druženje in spoznavanje dijakov in mentorjev z vseh koncev države, spoznavanje sodobnih pedagoških prijemov – predstavitve dobre prakse in ustvarjalnosti, ki je je na teh šolah obilo. Na prireditvi se srečajo tudi ravnatelji  Skupnosti vzgojiteljskih šol, ki usklajujejo izpeljavo izobraževalnega programa, sodelovanje med srednjimi šolami ter sodelovanje med šolami in Centrom RS za poklicno izobraževanje.

Vabimo vas, da se nam v četrtek, 26. septembra, pridružite na VZGOJITELJADI - vseslovenskem srečanju dijakov, učiteljev in ravnateljev šol s programom predšolska vzgoja, ki bo letos potekalo na Srednji vzgojiteljski šoli in gimnaziji Ljubljana (Kardeljeva pl. 16, Ljubljana – Bežigrad).

Na sklepni prireditvi (ob 13h) si boste lahko ogledali predstavo Andreja Rozmana Roze ter predstavitve vseh delavnic, izdelkov in drugega dogajanja.

Ozračje na enajsti Vzgojiteljadi bo grajsko. Goste bodo pozdravile fanfare, nato se bodo po uvodni prireditvi udeležili raznovrstnih delavnic. Na plesno-gledališki delavnici se bodo zavrteli z zmajem, učili se bodo sabljati, se prelevili v grajske pevce in godce, za grajsko matematično zabavo bodo poskrbeli origamiji, izdelovali bodo srednjeveško naravno kozmetiko, lutke in druge likovne izdelke, se preskusili v kaligrafiji, iskali princeso …

Skratka, poučno in zabavno bo. Pridružite se nam!