Domov - > eŠR ->

Zabaven teden otroka

15.10.2013, avtor: Helena Murgelj / rubrika: utrip

Na Osnovni šoli Šmihel imamo organiziranih pet skupin podaljšanega bivanja. Vanj je vključenih 110 učencev. V vseh skupinah  podaljšanega bivanja smo obeležili Teden otroka, ki je letos potekal od 7. do 13. oktobra. Letošnja tema je: Kako je biti otrok v današnji družbi? V tem tednu smo učitelji podaljšanega bivanja pripravili številne dejavnosti, ob katerih smo učencem omogočili sproščeno druženje, ustvarjalnost in zabavo ter tako popestrili njihov ustvarjalni čas. Teden otroka smo pričeli s pogovorom, in sicer: Kaj bi najraje delali v podaljšanem bivanju med ustvarjalnim preživljanjem prostega časa. Vsak je lahko o tem spregovoril, nekateri pa so svoje odgovore tudi zapisali, zbrali smo jih na plakatu pod naslovom Prosti čas in mi. Odgovori učencev:

Med prostim časom rada sestavljam sestavljanke. Neža A.

V podaljšanem bivanju bi risal. Jaka, Tinej, Jure, Nejc

Rad imam delanje žabic. Erik

Rad bi se igral z lego kockami, risal ali šel ven. Marcel

Najraje bi ustvarjala in risala s kredami. Igrala bi se igrice. Jerca

V podaljšanem bivanju bi rad igral košarko. Jurij

Rada se igram s prijatelji. Taja

Zelo rad računam do 2000. Aleksander

V podaljšanem bivanju imamo radi različne igre. Igrali smo se igre brez meja, kjer so učenci po posameznih postajah izvajali različne naloge: spretnost vodenja žoge s hokejsko palico, natančnost zadevanja cilja z roko in nogo, spretnost pri premagovanju različnih ovir, merjenje moči v skoku v daljino in še nekatere druge spretnosti. Izvedli smo tudi baseball – ameriško igro, kjer so učenci s kijem odbijali žogico, osvajali postaje, ki so prinašale točke. Igrali so košarko in nogomet. Izvedli pa smo tudi posamezno in v dvojicah tek skozi vrtečo vrv. Učenci so uživali in se zabavali ob izvedenih igrah, pokazali pa so kar nekaj spretnosti. Risali smo tudi z barvnimi kredami po asfaltu. Nastale so prave umetnine. Z izdelki smo bili zelo zadovoljni. Risali smo tudi za natečaj revije National Geographic Junior. Pogovorili smo se o živalih. Učenec je izbral žival, ki ima po njegovem mnenju največje superjunaške značilnosti, jo narisal in pojasnil, zakaj jo je izbral. V eni
izmed skupin so se pogovarjali o svoji najljubši igrači, nekateri so jo prinesli celo s seboj. Z dejavnostmi, ki smo jih izvedli v Tednu otroka, smo še več pozornosti namenili otrokom in skrbi za prijetno počutje ter pri učencih razvijali željo in veselje do igre, sodelovanje, medsebojno pomoč in prijateljstvo.