Domov - > eŠR ->

Študentska čitalnica

22.10.2013, avtor: (ŠOU) / rubrika: aktualno

Študentski zbor ŠOU v Ljubljani je na svoji 16. redni seji soglasno podprl sklep o investiciji v Študentsko čitalnico, ki bo zapolnila prazne prostore na Borštnikovem trgu.

Kot pravi idejni in projektni vodja Luka Snoj: "Poslanstvo in namen čitalnice je utrjevanje njene aktivne vloge v izobraževalni in raziskovalni dejavnosti študentov fakultet z nudenjem uporabe učnih prostorov. Čitalnica bo tako postala prva institucija v ljubljanski regiji, ki bo preko 52.000 študentom ter širši publiki nudila vsakodnevno možnost mirnega in kakovostnega učenja vse dni v tednu, v času izpitnega obdobja pa tudi 24 ur na dan."

Čitalnica ne bo služila le kot mirno okolje za učenje, ampak bo nudila tudi uporabo sodobnih računalnikov, dostop do brezplačnega interneta in do omrežja Eduroama, prav tako pa bo preko oglasnih desk zagotavljala stalno informiranost študentov o študijskih in obštudijskih dejavnostih, ki jih organizira ŠOU v Ljubljani in tudi ostale organizacije namenjene študentom. Čitalnica bo nudila tudi ločen zaprt prostor, ki bo opremljen s tablo in večjo delovno površino, ki bo tako omogočal odlične možnosti za delo in učenje različnih skupin študentov. Prav slednje vidijo kot eno izmed ključnih pridobitev, saj študentje mnogokrat zaradi prezasedenosti prostorov in omejenega odpiralnega časa fakultet, ne dobijo ustreznih prostorov, kje bi se lahko kvalitetno pripravljali na študentska tekmovanja (npr. Moot Court) in ostale študentske projekte. Čitalnica bo sprva nudila prostor za študij 65 študentom, v prihodnje pa bodo na ŠOU v Ljubljani na podlagi zanimanja študentov oblikovali tudi načrte za širitev učnega centra. Čitalnica bo odprta vse dni v tednu.

Rok Likovič, predsednik ŠOU v Ljubljani: "V trenutnih družbenih in gospodarskih razmerah, ki tudi za študente zagotovo niso rožnati, moramo poiskati načine, ki bodo študentom olajšali študijsko obdobje. Najmanj kar lahko storimo je, da študentom omogočimo primerno delovno in učno okolje, ki jim bo nudilo kvalitetne pogoje za delo."