Domov - > eŠR ->

Kipenje idej

11.11.2013, avtor: (info) / rubrika: aktualno

Resor za mednarodno sodelovanje Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani) pripravlja Mesec mednarodnih idej (MMI), v okviru katerega se bo od ponedeljka, 11. novembra, do sobote, 17. decembra 2013, odvijal prvi teden, ki bo namenjen temam, ki se vrtijo okoli mobilnosti. Namenjen je vsem študentom in tudi ostalim, ki se želijo seznaniti z možnostjo odhoda v tujino. Ob koncu tedna bomo študente odpeljali tudi na tridnevni izlet v Prago, kjer bodo spoznavali kulturo, si ogledali Češko tehnično univerzo in ostale znamenitosti.

 Program prvega tedna:

Ponedeljek, 11. 11.: ŠOU v Ljubljani, Vojkova ulica 63, od 17:00 naprej: Dan odprtih vrat Mednarodne pisarne ŠOU v Ljubljani, predstavitev mednarodnih društev in STA Ljubljana (18:00)

Mednarodna pisarna ŠOU v Ljubljani bo odprla vrata za domače in tuje študente in jim predstavila svoje delo in dejavnosti. V okviru Mednarodne pisarne, se bo predstavila tudi Recepcija za tuje študente, ki študentom pomaga s prijavo bivanja, iskanjem študentskega dela, pogodbami ipd. V okviru Mednarodne pisarne se bodo predstavila še mednarodna društva, ki delujejo v okviru pisarne, obiskovalci pa se bodo lahko udeležili tudi predstavitve programov STA Ljubljana ob 18:00.

Ponedeljek, 11. 11., od 22:00 dalje, Erasmus zabava v Klubu Nebotičnik

Tradicionalna Erasmus zabava, ki bo letos potekala v Klubu Nebotičnik. Tematika zabave: MUSTACHE party

Torek, 12. 11., ŠOU v Ljubljani, Vojkova ulica 63 (Mednarodna pisarna), od 18:00 dalje, predavanje: Erasmus iz prve roke

Slovenski študentje bodo v okviru predavanja predstavili osebne izkušnje z Erasmus izmenjave v tujini, program pa bo povezovala Janja Ivanež, ki je prav tako svoje izobraževanje dopolnila s študijem v Nemčiji. Prijave na: matic.kacar@gmail.com

Sreda, 13. 11., Hiša Srce, Židovska steza 6, od 19:00 dalje, brezplačno predavanje: Načrtovanje študija v tujini (Hiša Srce)

Živa Cotič, svetovalka za študij v tujini, bo predavala o tem, kaj je potrebno vedeti pred odhodom na študij v tujino in kako ga načrtovati, s poudarki na zavarovanju, učenju tujega jezika in urejanju vse potrebne dokumentacije. Obvezne prijave na: matic.kacar@gmail.com

Petek do nedelja, 15. - 17. 11., Tri dnevni izlet v Prago

V petek v zgodnjih jutranjih urah se bomo iz Ljubljane z avtobusom odpravili v Prago, kjer nas bodo najprej sprejeli na Češki tehnični univerzi. Obiskali bomo tudi pivovarno Staropramen in degustirali pivo. V soboto si bomo ogledali nekaj kulturnih in turističnih znamenitosti starega mestnega jedra, kot so Staromestske Namesti, Prašna Brana, Karlovški most in druge. Organizirana pa bo tudi zabava; boat party z doplačilom. V nedeljo po zajtrku sledi povratek v Slovenijo.

Prijava je mogoča v Mednarodni pisarni ŠOU v Ljubljani na Vojkovi 63, v času uradnih ur. Cena: 100€. Vabljeni vsi domači in tuji študentje!

Več o samem dogodku si lahko preberete na FB strani: ŠOU international office ali na spletni strani.