Domov - > eŠR ->

Karavana varne kemije

26.11.2013, avtor: Polona Krenker / rubrika: trg po naše

Poznate Karavano varne kemije? Dogodek poteka v organizaciji društva Planeta Zemlje. To skuša približati okoljske teme, ki se dotikajo vsakega posameznika, vsem ljudem ter jih tako motivirati za spremembo v odnosu do okolja. Prizadevajo si, da našim otrokom zapustijo čim bolj ohranjeno naravo. Društvo je razpisalo vseslovenski natečaj za pridobitev naziva PLANETU ZEMLJA PRIJAZNA ŠOLA – VRTEC. Natečaj naj bi pripomogel ohranjati kulturno, naravno in nacionalno izročilo Slovenije, razvijati zdravo samopodobo posameznika ter spoštljiv in odgovoren odnos človeka do okolja in narave.

Delavnice Karavana varne kemije potekajo v sklopu natečaja in so organizirane na različnih vzgojno-varstvenih zavodih, osnovnih in srednjih šolah. Glavni namen karavane je ozaveščati javnost o načinih preprečevanja nepotrebnega izpostavljanja otrok nevarnostim, ki nanje ter tudi na nas pretijo prav na vsakem koraku. Pri tem sodelujejo številni strokovnjaki z omenjenega področja. Karavana vse leto obiskuje številne kraje po Sloveniji ter v zainteresiranih ustanovah posreduje informacije javnosti. Predsednica društva Planet Zemlja je o projektu dejala: "Društvo Planet Zemlja pri svojem poslanstvu skrbno izbira partnerje in se izjemno veseli podpornikov, med katerimi je odslej tudi podjetje Makom. Slednje bo v tem šolskem letu pomagalo Karavani varne kemije na njeni poti ozaveščanja o kemikalijah ki ogrožajo naše zdravje in alternativah ki nam zagotavljajo kakovostno bivanje."

V tem šolskem letu bo tako izpeljanih najmanj 13 delavnic, pri katerih bodo sodelovali vrtci, osnovne in srednje šole. Delavnice so namenjene učencem in učiteljem izobraževalnih zavodov; na njih bodo zvedeli vse o čiščenju z mikrobiološkimi čistili z maksimalno varnostjo za uporabnika in okolje.  Dogodek bo sklenjen aprila prihodnje leto - ob svetovnem dnevu Zemlje na Eko konferenci, na kateri bodo predavanja priznanih strokovnjakov s področja ekologije in ekonomije.

V projektu Karavana varne kemije se podjetje Makom predstavljajo z mikrobiološkimi čistilnimi sredstvi, novo generacijo varnih in efektivnih sredstev za čiščenje, ki so tako uporabniku, kot tudi okolju prijazna - varna, preprosta za uporabo in učinkovita. Torej: "Čisto preprosto. Preprosto čisto.