Domov - > eŠR ->

Posebna nagrada

17.12.2013, avtor: Dragica Kovač / rubrika: utrip

Pred nekaj časa je na šolo prispel literarni razpis protikorupcijske komisije (KPK) RS, ki je pozivala mlade, naj napišejo »PISMO POSLANCEM«, v katerem bi izrazili vse tisto v naši državi Republiki Sloveniji, s čimer se ne strinjajo oz. kar jih moti. Za ta literarni natečaj se je odločil tudi  ROBI KUČAN iz 9. b, ki se  je s svojim besedilom uvrstil med prvih petdeset – kar je precej visoko, glede na to da se je na razpis prijavilo 61  šol iz vse Slovenije s kar 433 prispevki!

Robi, jaz, kot njegova mentorica, njegova družina in prijatelji, smo bili tako v sredo, 11. 12. 2013, povabljeni v LJUBLJANO V DRŽAVNI ZBOR na slavnostno podelitev priznanj vsem najboljšim ter, seveda, na pogovor, fotografiranje in vse, kar je bilo v zvezi z literarnim natečajem – tudi skromno pogostitev. Sama se tega slavnostnega dogodka iz objektivnih razlogov nisem mogla udeležiti, medtem ko so bili tam Robi in vsi njegovi. Naš fant se je fotografiral z nekaterimi poslanci, se z njimi pogovarjal, dobil pa je tudi žepno izdajo USTAVE RS, ZBORNIK, v katerem je 100 najboljših pisem (vključno z njegovim), za spomin pa si je odnesel  tudi FOTOGRAFIJE S POSLANCI, ki jih bo uokviril in z njimi okrasil steno v svoji sobi. Tako se bo tega slavnostnega in enkratnega dogodka vselej spominjal.

S sprejema v Državnem zboru, kjer je bil prvič, je Robi odnesel zelo pozitivne vtise; bilo mu je zelo všeč in prepričana sem, da se bo odslej še bolj zanimal za stanje v svoji domovini.  Mogoče pa bo nekoč celo kandidiral za poslanca v parlamentu – kdo ve?!