Domov - > eŠR ->

Otroci sveta

28.1.2014, avtor: (info) / rubrika: utrip

Slovenska knjiga Otroci sveta (Janja Vidmar & Benka Pulko) bo na povabilo organizatorjev predstavljena v ožjem izboru na svetovnem kongresu Mednarodne zveze za mladinsko književnost, med 10. in 13. septembrom, v glavnem mestu Mehike.
Letošnja tema kongresa je »branje kot izkušnja vključenosti.« Dogodek je namenjen predstavitvi najbolj inovativnih, zanimivih in nekonvencionalnih del ter avtorjev s področja mladinske književnosti.
Janja Vidmar bo knjigo Otroci sveta predstavila svetovni javnosti z referatom in predstavitvenim plakatom. »Meša se mi od sreče!« komentira Janja, Benka pa se že veseli, da bo končno lahko v miru raziskala yukatanske piramide.
In v Sloveniji? Lanski literarni natečaj Otroci sveta, namenjen vsem slovenskim osnovnošolcem in dijakom, je prav tako odprl številna vrata v svet. Medtem ko avtorici delata na novih projektih, pa se najbolj zaslužni mladi literati zabavajo s težko prisluženimi nagradami z natečaja: UNICEF-ovim ambasadorstvom, poletom v Pariz, potovanjem z muzejskim vlakom po Sloveniji, sledenjem delfinov po Jadranu, pohajkovanjem z gusarji in indijanci po Čatežu, razvajanjem v Radencih, oskrbovanjem živali v živalskem vrtu in virtualnim raziskovanjem sveta s pomočjo novih računalnikov, itn.
. . . . .

»V mislih si je naslikala, kako se v mestu zadrži pred knjigarno, v kateri prodajajo šolske knjige. V njih je znanje. Rahlo je sklonjena naprej, oprta na kolena, strmi v izložbo. Ta ji čez razstavljene učbenike vrača njen odsev. Jutri!« - Odlomek iz knjige Otroci sveta