Domov - > eŠR ->

Star papir za novo upanje

14.2.2014, avtor: Helena Nieboer / rubrika: utrip

V Društvu Ekologi brez meja skupaj s podjetjem Dinos pripravljamo že tretjo izvedbo akcije Star papir za novo upanje 2014, katere namen je, da lahko vsak prebivalec Slovenije doda svoj list k boljšemu svetu. Akcijo smo prvič izvedli leta 2011 in jo ponovili 2012 in obakrat je bila dobro sprejeta.

Letošnja akcija bo potekala med 17. marcem in 30. aprilom 2014, in sicer v vseh slovenskih vrtcih, osnovnih in srednjih šolah ter fakultetah, k sodelovanju pa so vabljena tudi vsa podjetja in organizacije ter vsa ostala javnost.

Sredstva, ki bodo zbrana s pomočjo starega papirja, bodo tudi tokrat šla v prave roke – letos pa je kar nekaj novosti na tem področju:

- polovico zbranih finančnih sredstev bomo namenili vsem prijavljenim vzgojno-izobraževalnim ustanovam, ki bodo zbirale star papir,

- del bomo tako kot vedno do sedaj podarili v dobrodelne namene: s pomočjo prijavljenih idej na natečaj* bomo izbrali najbolj izvirno, ki bo naši družbi največ prispevala,

* natečaj bo tokrat razpisan ločeno od prijav na akcijo, s svojimi idejami pa bodo tokrat po novem lahko sodelovale vse ustanove (ne le vzgojno-izobraževalne ustanove) in tudi posamezniki

- manjši del pa bo šel za druge okoljevarstvene projekte Društva Ekologi brez meja.

Pri akciji Star papir za novo upanje 2014 bo sodelovala tudi 3R iniciativa, ki bo del zbranega papirja namenila OŠ dr. Ljudevita Pivka in razvoju zelenih delovnih mest. Več na spletni strani.

Vabimo vas, da se nam pri projektu pridružite tako, da nam podarite odvečne zaloge starega in arhivskega papirja , saj bomo s skupnimi močmi naredili nekaj dobrega za okolje in za tiste, ki so potrebni naše pomoči. Na ta način boste pomagali pri zmanjševanju sečnje gozdov, saj bo ves tako zbran papir šel v recikliranje, poleg tega pa boste dali svoj prispevek k dobrodelni akciji. V zahvalo za vaš prispevek boste prejeli priznanje, da ste ekološko in družbeno odgovorno podjetje oz. organizacija, poleg tega pa bosta na naši spletni stran objavljena seznam in zahvala vsem sodelujočim podjetjem in organizacijam.

Da bo akcija potekala čim bolj nemoteno, se je potrebno najkasneje do 31. marca 2014 nanjo prijaviti na spletni strani (glejte točko B).

Združimo moči, pomagajmo ohranjati naše okolje in podarimo novo upanje!

Veseli bomo, če se nam boste pridružili!