Domov - > eŠR ->

Več kot le izjemna nagrada

9.3.2014, avtor: Valerija Bužan / rubrika: zanimivo

Z veseljem vam sporočamo, da je v New Yorku na festivalu Manhattan International Film Festival zmagal film PRI NAŠEM DELU, v katerem ima osrednjo vlogo Blaž Kužnik.

Osemminutni film prikazuje njegovo življenje in delo v Drugi violini na Starem trgu v Ljubljani, kjer se za pomoč v strežbi usposabljajo osebe s posebnimi potrebami. Film so posnele lansko poletje udeleženke projekta Medijski angažma mladih, nagrado pa je v New Yorku prevzela režiserka Maja Šubarič Mahmuljin.

Celoten film je lepa in nazorna predstavitev življenja oseb s posebnimi potrebami v Sloveniji, njihovo vključevanje v običajno okolje in sočasno tudi odlična promocija odprtosti družbe, Ljubljane in Slovenije. Kot najboljši film bo predvajan v sredo, 2. aprila, v Združenih narodih, kar štejemo za velik uspeh.

Če morda filma še niste videli, vas vabimo k ogledu: http://www.youtube.com/watch?v=NFW_8La7WoI.

Navdihujoč portret osebe z Downovim sindromom, ki živi zadovoljno, polno in dejavno življenje, je odlična spodbuda nadaljnjemu prizadevanju za učinkovit sistem aktivnega vključevanja oseb s posebnimi potrebami v družbo, nam pa posredno tudi pohvala za doseženo.