Domov - > eŠR ->

Ypsilon Mladi

11.3.2014, avtor: (Y) / rubrika: aktualno

V prihodnjem tednu se bodo začele aktivnosti projekta Ypsilon Mladi, ki ga izvaja Zavod Ypsilon v sodelovanju z Microsoftom. Projekt bo tekom leta mladim ponudil možnosti krajših in daljših izobraževanj, obiskov podjetij ter s tem pripomogel k povečanju zaposlitvenih možnosti.

Projekt je zasnovan z namenom zmanjšanja brezposelnosti, ki je v zadnjih letih vse bolj problematična realnost številnih mladih. Zaradi povečanega povpraševanja po kadru z ustreznim poznavanjem informacijske-komunikacijske tehnologije, je projekt združil oba aspekta - željo po zmanjšanju brezposelnosti in težnjo po zaposlovanju IKT strokovnjakov.
Ypsilon Mladi, glavni projekt kampanje e-Skills for Jobs 2014, ki jo izvaja Evropska komisija, bo tako marca začel z aktivnostmi, razdeljenimi v tri kategorije: krajša brezplačna izobraževanja za mlade, Ypsilon Mojstri in Ypsilon Razvijalci, poleg tega pa se bodo izvajala tudi srečanja s podjetniki in obiski podjetij.
Izobraževanja se bodo začela že s 17.  marcem, ko bodo mladi osvajali osnove programa Microsoft Office Word, ki je ključno orodje pri oblikovanju dokumentov tako v sklopu študijskih kot tudi delovnih obveznosti. 24. marca bomo spoznavali še napredne funkcije tega uporabnega programa, nato pa se 26. marca podali na pot uspešnega javnega nastopanja in retorike.  Marec bomo sklenili z vpogledom v prednosti funkcij Microsoft Office Excela, ki je nepogrešljiv del vsakodnevnega dela v marsikaterem podjetju. Poglejte si celoten urnik.
Z aprilom se začne širši projekt izobraževanja Ypsilon Mojstrov, ki bo mlade v 70 urah pripeljal do celovitega poznavanja Microsoftovega orodja - Worda, Excela, Power Pointa, Cloud computinga in Projecta, hkrati pa bo z delavnicami mladim približal socialno podjetništvo, zbiranje sredstev in vodenje projektov.
Na delavnice so vabljeni vsi mladi, ki si želijo povečati zaposlitvene možnosti in si zgraditi uspešno prihodnost. Informacije in prijave so možne preko e-mail naslova mladi@ypsilon.si, telefonske številke 041 803 365 begin_of_the_skype_highlighting 041 803 365 FREE  end_of_the_skype_highlighting ter Facebook profila Ypsilon Mladi.