Domov - > eŠR ->

Občuti naravo

12.4.2014, avtor: (ll) / rubrika: zanimivo

Narava smo vsi mi, narava nas obdaja, narava je najveličastnejša, narava je vse. In delati proti njej, se ji upirati, jo prezirati, je najhuje, je največja napaka, ki jo prevečkrat počnemo. Pogosto poudarjamo, kako pomembno je tovrstno ozaveščanje. In takih, ki si prizadevajo ozaveščati, spodbujajo, da zagledamo pomen in vlogo primernega odnosa in ravnanja z naravo, je čedalje več. Na vseh področjih. 

Tudi Rok Dolničar, fotograf iz Lucije, se je skorajda povsem predal tovrstnemu udejstvovanju. Njegove umetniške fotografije poznajo domala po vsem svetu. Mnogi mu pravijo, da je ambasador slovenskih naravnih lepot. Podobe, ki ju je ujel v fotoobjektiv, so zelo različne, a vse iz narave.  Takšne so, da se nas globoko dotaknejo, zamajejo čute.

Prav danes so razstavo njegovih fotografij odprli na Ljubljanski ulici v Izoli, v Placu Izolanov. Do 12. maja bo na ogled. Občuti naravo - Pomlad - tako so naslovili razstavo fotograf in organizatorji ter zapisali: "Gre za vpogled v lepši del slovenske narave, in sicer z željo po ozaveščanju o neprecenljivi vrednosti naravnega habitata, na katerega človek pogosto pozablja."

Vstopite  v ljubko galerijo, vstopite v naravo, v gozd, uživajte ob pogledu, kako na pomlad zacvetejo prve rastline ... Začutite veličastno lepoto.