Domov - > eŠR ->

Evropa v šoli

9.5.2014, avtor: (if) / rubrika: aktualno

Ljubljana, 9. maja 2014: V Festivalni dvorani Pionirskega doma v Ljubljani je bila danes, ob Dnevu Evrope, zaključna prireditev natečaja Evropa v šoli, tokrat z naslovom Mladi sporočamo odraslim.

Natečaj Evropa v šoli je v iztekajočem šolskem letu potekal petnajstič. Sicer  je bila vsako leto vsebina  natečaja  usklajena s temo evropskega leta, ki sta ga razpisovala Evropski parlament in Evropska komisija. Ker za leto 2014 nista razglasila skupne teme evropskega leta, se je odbor natečaja odločil za drugačen pristop pri izbiri teme natečaja. Temo lanskoletnega natečaja, povezano z letom evropskih državljanov, smo nadgradili z letošnjo temo otroških parlamentov: Razmere v družbi, in z deseto obletnico vstopa Slovenije v Evropsko unijo, ki jo obeležujemo v letu 2014.

Na današnji prireditvi so kot uvodne govorke nastopile: Vlasta Nussdorfer, varuhinja človekovih pravic RS, Darja Groznik in  Polona Gradišek, predsednica natečaja Evropa v šoli.

Na natečaju Evropa v šoli je letos sodelovalo skoraj 6.500 mladih ustvarjalcev iz vse Slovenije, ki so na natečaj poslali 5.989 del, ustvarjali pa so pod vodstvom 614 mentorjev.

Podnapisi k fotografijam: zgoraj: nagrade mladim, ki so osvojili nagrade na državni ravni na likovnem natečaju podeljujeta Vlasta Nussdorfer, varuhinja človekovih pravic RS in Boštjan Lajovic, direktor Urada RS za komuniciranje, levo spodaj: nagrade mladim, ki so osvojili nagrade na državni ravni na literarnem natečaju podeljujeta Liana Kalčina in Vladka Škof, obe članici Nacionalnega odbora Evropa v šoli, desno spodaj: na fotografiji Nina Pušlar