Domov - > eŠR ->

Pomladne muze

22.5.2014, avtor: Anja Draksler / rubrika: zanimivo

Včerajšnji večer je v KUD France Prešeren obiskovalcem virtualnega večera minil v prijetnem vzdušju med svečkami in cvetlicami ter v znamenju Novih idej Študentskega društva Megaron. Novi načini komunikacije prinašajo tudi nove oblike izražanja in tokrat so na tradicionalnem festivalu Pomladne muze (v prejšnjih letih poznanem pod imenom Aprilske muze) dobili priložnost mladi ustvarjalci kratkih filmov, različnih animacij, pisci blogov in vsi duhoviti uporabniki socialnih omrežij. Poseben pečat je literarnemu večeru dala glasba, s katero sta razvajala ušesa Luka in Lučka Jerman, povezovala pa ga je študentka AGRFT-ja Sara Gorše.

Med drugim so se predstavili štirje pisci blogov in nekaj posebnega jih je bilo imeti pred očmi v »fizični« obliki, se z njimi pogovarjati o pobudah za njihovo ustvarjanje, o ciljih njihovih blogov in o čisto vsakdanjih rečeh. Vsekakor je letošnja izvedba virtualnega večera dobra popotnica za naslednja leta; dobra ideja, ki s svojim prepletanjem virtualnega s fizično prisotnim in s svojo interaktivnostjo kar kliče po nadaljnjem razvoju.

Se že veselimo naslednjega literarnega večera, v torek, 3. junija, ob 20.00 v klubu Daktari, na katerem se bodo predstavili pisci bolj klasičnih literarnih zvrsti – poezije in kratke zgodbe, a zato z nič manj svežimi idejami.