Domov - > eŠR ->

Na Šmarni Gori

8.6.2014, avtor: (mk,t)

Konec vrtčevskega leta je bil za želvice znova nepozaben. V družbi staršev smo jo mahnile naravnost na Šmarno Goro. Da nam je pot hitreje minila, smo raziskali vsak kotiček.  Mimogrede smo si vzeli čas za krajši počitek. Na vrh smo prispeli utrujeni, a vendar dobre volje. Dobili smo namreč zelo zahtevno nalogo – poiskati skriti zaklad! Prvo navodilo nas je usmerilo k zvončku, kjer nam je kmalu uspelo najti  listek z nalogo: Povleči enkrat za vrv, si nekaj zaželeti in uživati v zvončkljanju.   

Naslednje navodilo nas je napotilo h kupu drv. Nova naloga je bila za nas zelo zabavna– spuščanje po toboganu.

Nato smo poiskali voz z zelišči. Ko smo poimenovali vsa zelišča, smo odšli do stopnic, ki vodijo do cerkve. Na deseti stopnici nas je čakal nov listek z navodili. Tek okoli cerkve je bil tako za otroke kot tudi za starše super razvedrilo.

Pred vhodom v galerijo pa smo se zelo namučili, preden smo našli novo navodilo, ki nas je usmerilo na ogled razstave Drevo pripoveduje.

Prav razveselili pa smo se naslednjega sporočila. Zaklad je bil že čisto blizu!!! Poiskati smo morali samo še dve lipi in zamrzovalno skrinjo. Pri iskanju zaklada nam je priskočil na pomoč še gospod Miha. Oči so se nam kar zaiskrile, ko smo v skrinji zagledali škatlo z narisano želvico in velikim napisom »ZAKLAD«. In kaj se je skrivalo v škatli? Sončki! In sladoled! Prav prilegel se nam je v vročini!

Sledilo je še eno posebno presenečenje. Gospod Miha nas je odpeljal v cerkev, kjer nam je povedal marsikaj zanimivega o preteklosti Šmarne Gore. Ogledali pa smo si tudi zvonove! In to zelo velike zvonove!

Gospodu Mihu smo se zahvalili s simbolnim darilcem – miškolinom, ki je dobil posebno mesto na Šmarni Gori. Zagotovo mu ne bo dolgčas, kot tudi ni bilo nam. Na Šmarni Gori je zares super!