Domov - > eŠR ->

Knjigajmo & migajmo

24.6.2014, avtor: Simona Rap / rubrika: utrip

Na Ekonomski šoli Celje sodelujemo v nacionalnem projektu Rastem s knjigo, in sicer z namenom, da promoviramo  bralno kulturo med mladimi. Tako so si dijaki 1. letnikov ogledali Osrednjo knjižnico Celje in prejeli v dar literarno delo Gorana Vojnovića Jugoslavija, moja dežela. Za dijake zaključnih letnikov smo pripravili kulturno prireditev Knjigajmo & migajmo. Gostili smo raperja Zlatka, pisca besedil avtorskih pesmi. V intervjuju  z dijakinjo Patricijo Brglez nam je Zlatko  zaupal, kako nastajajo njegova besedila, ki imajo izrazito sporočilno noto in se zato hitro »usedejo« v uho poslušalca. Izvedeli smo, da razmišlja, da bi izdal svoja besedila v knjižni obliki.

V kulturnem programu smo prisluhnili satiričnemu monologu iz pravljice Rdeča kapica (v izvedbi dijaka Alena Mastnaka), si ogledali plesno koreografijo Kristjana Terglava in Nejca Treplja ter prisluhnili glasbenemu nastopu Tanje Gajić, Žige Avbrehta ter Jakoba Mačka. Z velikim pričakovanjem smo ob koncu oder prepustili gostu, da je zarepal v svojem slogu. Vse je navdušil z znanima skladbama Hvala ti in Več od lajfa.

Srednješolcem s tovrstnimi prireditvami poleg promocije besednega ustvarjanja omogočamo spremljanje nastopov znanih Slovencev in neposredno druženje z njimi. Nad Zlatkom so bili dijaki izjemno navdušeni. Izkoristili so enkratno priložnost in se z velikim veseljem z njim tudi fotografirali.

 Na fotografiji: Zlatko in dijakinja Tanja Gajić med nastopom