Domov - > eŠR ->

Čarovnica in škrat

1.7.2014, avtor: Helena Murgelj / rubrika: utrip

V petek, 20. junija 2014, so četrtošolke pod vodstvom vzgojiteljice Metke Slana Pevec za vse skupine podaljšanega bivanja Osnovne šole Šmihel iz Novega mesta zaigrale gledališko predstavo z naslovom Čarovnica in škrat. Predstavile so se Tinkara Bogataj v vlogi čarovnice, Nina Butala je igrala škrata, Ema Derganc metulja, gosenico pa Nika Podboj.

Čarovnica si v predstavi s čarobnimi besedami pričara zlati cvet, ki ji naj bi delal veselje. Navihani škrat želi ponagajati, zato pričara gosenico in ji naroči, naj poje zlati cvet. Ko se čarovnica vrne, pretresena ugotovi, kaj gosenica počne. Vname se prepir, a na koncu, ko se iz gosenice razvije metulj, ugotovijo, da je najpomembnejše prijateljstvo, torej da se imamo radi. Z besedami zaključka gledališke igre smo skupaj zapeli pesem Mi se imamo radi. Ob koncu igre smo skupaj ugotovili, da je človek srečen, ko osreči drugega. Tudi gledališče je to – osrečevanje drugega in sebe. Navdušila nas je tudi scena, ki jo je izdelal hišnik Igor Plut, za glasbo pa je poskrbela četrtošolka Maša Konček.

Za igro so se četrtošolke pod vodstvom mentorice odločile v želji razveseliti bodoče prvošolce. Pokazale so svojo zavzetost s tem, da so se zbirale v svojem prostem času, vadile besedilo in izdelale kostume. V igro so se vživele. Po prvi predstavi je trema splahnela in odločile so se, da svoj talent predstavijo na »turneji«. Igrale so že za bodoče prvošolce matične šole, v vrtcu Pedenjped v enotah Pedenjped in Rdeča kapica, v Varstveno delovnem centru Novo mesto ter za vse skupine podaljšanega bivanja. S predstavo so osrečile in razveselile vse gledalce.