Domov - > eŠR ->

Mladinski astronomski raziskovalni tabor

28.7.2014, avtor: (zotks) / rubrika: utrip

Da lahko otroci in mladi poletne počitnice preživijo čim bolj zanimivo, teorijo iz šolskih klopi pa v sproščenem ozračju in med novimi prijatelji preverijo še v praksi, v Zvezi za tehnično kulturo Slovenije za njih (v sodelovanju z različnimi partnerji) organiziramo tabore s področja naravoslovja in tehnike. Tako udeležencem omogočamo pridobivati dodatno znanje in razvijati lastne sposobnosti.

Včeraj se je na Rogli zbralo 22 udeležencev Mladinskega astronomskega raziskovalnega tabora Rogla 2014, ki ga organiziramo v Zvezi za tehnično kulturo Slovenije in Astronomskem društvu Javornik. Vremenska napoved za opazovanje zvezd in preučevanje planetov sicer ni obetajoča, vendar so udeleženci prepričani, da jim bo kakšna noč le naklonjena. So pa mentorji prav zaradi slabe napovedi pripravili veliko drugih dejavnosti, ki se nanašajo na astronomijo in z njo povezane vede, tako da bodo mladi teden na Rogli zagotovo kakovostno preživeli. Za popestritev bomo poskrbeli še s skokom v bazen, vožnjo po poletnem sankališču ter različnimi športnimi in družabnimi igrami.

 To je že enajsti tabor, ki smo ga za otroke in mlade v Zvezi za tehnično kulturo Slovenije organizirali letos. Še štirje sledijo v drugi polovici avgusta. Seznam vseh taborov, ki so letos poleti že potekali oziroma še bodo, in dodatne informacije lahko dobite na spletni strani http://tabori.zotks.si oziroma nam pišite na tabori@zotks.si 

Mladinski raziskovalni tabori in ustvarjalne poletne šole, ki jih v ZOTKS organiziramo že od leta 1967, so namenjeni vsem otrokom in mladim, ki hočejo več, kot jim ponujajo šolske klopi; še posebej tistim, ki so bili na šolskih tekmovanjih iz znanja med boljšimi, ter tistim, ki so se tudi že dokazali na področju raziskovalnega dela. Na poletnih aktivnostih udeleženci ne počivajo, saj so dnevi zapolnjeni z ustvarjalnimi in raziskovalnimi dejavnostmi. V družbi sovrstnikov se tako spoznavajo z novimi temami, raziskujejo okolico ali pa ustvarjajo lastni izdelek.