Domov - > eŠR ->

Naših 100+2

16.9.2014, avtor: (gd) / rubrika: utrip

Nekdanji in sedanji dijaki Gimnazije Celje – Center bodo v petek, 19. 9., po semi uri zv ečer, oživeli prenovljeno mestno središče. Z dogodkom Naših 100+2 ali GCC gre v center se bodo prvič preselili iz šolskih prostorov na trg pred Mestni kino Metropol. Nekdanji in sedanji dijaki, prijatelji gimnazije ter meščane se bodo družili, zabavali in obujali spomine na srednješolske dni ob glasbi gimnazijskih skupin in vokalnih sestavov.

Gimnazija Celje - Center in Društvo GCC že tri leta združujeta nekdanje in zdajšnje generacije dijakov. Ta petek, 19. septembra, bodo pred Mestnim kinom Metropol na dogodku Naših 100+2 ali GCC gre v center povezali številne generacije dijakov in prijateljev gimnazije, ki se bodo družili, zabavali in obujali spomine na srednješolske dni. »V mestno središče se bodo preselili vsi spomini na druženja, pouk, na vsa gimnazijska doživetja«, razlaga predsednik Društva GCC Gregor Gajšek.

Na dogodku bodo največ pozornosti posvetili glasbi. Nastopili bodo njihov mednarodno priznani dekliški pevski zbor, moški vokalni sestav Oktet 9, knežjemu mestu dobro poznana GCC jazz projekt in The Šlagers, dijaška zasedba Z3R0 Z3R0 ter glasbeni skupini nekdanjih dijakov Radio Jam in Kronika. »Pripravljamo edinstven dogodek in s ponosom prihajamo na prenovljene mestne ulice,« poudarja ravnatelj Gimnazije Celje - Center Gregor Deleja.

Na Gimnaziji Celje - Center nekdanje in sedanje dijake na gimnaziji povezujejo v Društvo GCC, eno izmed redkih tovrstnih v našem prostoru. Skozi leto se družijo, sodelujejo pri oblikovanju obšolskih in šolskih dejavnosti, pomagajo socialno šibkejšim, kulturno oživljajo mesto in širijo glas o eni izmed največjih srednjih šol na Celjskem širom po svetu.