Domov - > eŠR ->

Vabljeni

24.9.2014, avtor: (vg) / rubrika: aktualno

Društvo upokojenih pedagoških delavcev Slovenije (DUPDS) vabi v Cankarjev dom v Ljubljani, kjer se bo v prihodnjih dneh odvijal že 14. Festival za tretje življenjsko obdobje

PROGRAM DUPDS

Torek, 30.9.

 ODPRTI ODER

 10.15-10.30 Mešani komorni pevski zbor DU Vojnik (DUPDS  Sekcija Celje) - Zbor bo petje obogatil z inserti koncertov iz desetletnega delovanja.

 10.35-10.50 Ženski pevski zbor KUD Ljubečna (DUPDS  Sekcija Celje) - Zbor bo zapel nekaj pesmi z letošnjega koncertnega programa pod naslovom Iz naših src v vaša srca.

 10.55-11.10 Društvo ženski pevski zbor Laško (DUPDS  Sekcija Celje) - Zbor bo zapel nekaj pesmi z letošnjega koncertnega programa pod naslovom Zmeraj prinesi mi rože.

 11.15-11.30 Prijatelji (DUPDS  Sekcija Celje) - Nastopajoči bodo predstavili voščila za osebne praznike iz ljudskega izročila in avtorska voščila.

 ODPRTA DELAVNICA

 9.00-11.00 »Igrarije« (DUPDS in Srednja vzgojiteljska šola in gimnazija Ljubljana) - IZVAJAJO: članice Društva upokojenih pedagoških delavcev Slovenije (DUPDS), dijaki Srednje vzgojiteljske šole in gimnazije Ljubljana (SVŠGL), Vesna Lotrič, pedagoginja  - PRIPRAVLJATA: DUPDS in SVŠGL - Srednja vzgojiteljska šola in gimnazija Ljubljana ter Društvo upokojenih pedagoških delavcev Slovenije pripravljata ustvarjalno, medgeneracijsko obarvano delavnico z naslovom "Igrarije". Namen delavnice je medgeneracijsko druženje in prenos znanja od starejših na mlajše ter od mlajših na starejše. Prek petja, plesa in slikanja boste spoznali letna časa poletje in jesen, si ogledali lutkovno igrico in ustvarjali v likovni delavnici.

 MALA GALERIJA

 12.00 Odprtje razstave likovnih in fotografskih del: Varovanci varstveno delavnega centra Slovenske Konjice – »Pod Mojčinim lončkom« (DUPDS  Sekcija Celje) - PRIPRAVLJA: Društvo upokojenih pedagoških delavcev, sekcija Celje - Razstava likovnih in fotografskih del je nastala na delavnicah, ki jih izvajajo in mentorirajo člani društva likovnikov in fotografov Slovenske Konjice (DLiF). Odprtje razstave bodo obeležili varovanci Varstveno delovnega centra Slovenske Konjice, ki bodo uprizorili predstavo »Pod Mojčinim lončkom«.

 DVORANE M

 11.40-13.10 Zanimiva medgeneracijska druženja spodbujajo ustvarjalno in razgibano sobivanje v bivanjskih okoljih (DUPDS Sekcija Ljubljana) (dvorana M2) - VODI: Irma Veljić, univ. prof. ped. in andr. PRIPRAVLJA: Društvo upokojenih pedagoških delavcev Slovenije, Sekcija Ljubljana - Koordinatorice projektov bodo v sliki in besedi kratko predstavile izzive, cilje, potek in rezultate uspešnih izpeljav dejavnosti v nekaterih okoljih. Ob prepričljivih odgovorih na vprašanja udeležencev in izmenjavi izkušenj pa bodo gotovo dodatno spodbudile k podobnim aktivnostim v čim več slovenskih bivanjskih okoljih.

 13.20-13.50 Literarni krog Beseda-besede (DUPDS  Sekcija Celje) (dvorana M2) -VODI: Ljudmila Conradi - PRIPRAVLJA: Društvo upokojenih pedagoških delavcev Slovenije, Sekcija Celje - Literarna skupina Beseda - besede se vam bo predstavila s svojo poezijo. Skupina deluje na Domu ob Savinji že enajst let. V njej se je v teh letih zvrstilo dvanajst stanovalcev Doma ob Savinji. Po desetih letih je nastal izbor pesmi in izšel v zbirki Jesensko listje.

 14.30-15.30 Srečanje s Kostariko – s kolesom po deželi (DUPDS  Sekcija Celje) (dvorana M3) - PREDAVA: Vinko Cedilnik - PRIPRAVLJA: Društvo upokojenih pedagoških delavcev, Sekcija Celje - Vinko Cedilnik je s kolesom potoval po Kostariki in spoznaval njene zanimivosti. Spoznal se je z delujočimi vulkani, deževni gozdom, zanimivimi živalmi in rastlinami. V potopisnem predavanju vam bo predstavil dogajanje na popotovanju.

 Sreda, 1.10.

 DVORANE M

 12.30-14.30 Srečanje mlajših in starejših literarno kulturnih ustvarjalcev (dvorana M1) (DUPDS) - VODI: Marijana Kolenko - SODELUJEJO: Jože Zupan, upokojeni profesor slovenščine, knjižničar in ravnatelj, Dušan Merc, pisatelj in ravnatelj osnovne šole Prule, Matevž Šivic, mladi prevzemnik kmetije, Vika Potočnik, direktorica Pionirskega doma in Tanja Strniša, državna sekretarka na ministrstvu za kmetijstvo - PRIPRAVLJA: Društvo upokojenih pedagoških delavcev Slovenije - Srečanje mlajših in starejših literarno-kulturnih ustvarjalcev je zaključni dogodek literarnih natečajev Festivala, kjer se bodo srečali nagrajenci literarnih natečajev za starejše in učence. V družbi literarnih ustvarjalcev, strokovnjakov iz različnih področij in drugih gostov bodo spregovorili o temi letošnjih natečajev – Kako živimo in ustvarjamo v naši družini.

 ODPRTI ODER

 10.15-10-45 Lutkovna predstava Dobri volk (KD lutkovna skupina Lučka - DUPDS Sekcija Trbovlje) - Vse živali se bojijo gospodarja gozda, a je v resnici dober in prijazen. Ko gre po svetu, da se bo naučil kaj pametnega, v gozdu zavlada požrešna lisica. Se bo dobri volk vrnil in obvaroval prestrašene živali?

 14.50-15.20 Podelitev priznanj nagrajencem natečajev F3ŽO (DUPDS)