Domov - > eŠR ->

Ob začetku študijskega leta

1.10.2014, avtor: (info) / rubrika: aktualno

Spoštovane študentke in študentje, 
pred nami je novo akademsko leto. Vanj vstopamo tako vi, kot tudi sama, ki sem šele nastopila ministrski mandat, z velikimi pričakovanji, načrti, cilji.  Z novim študijskim letom so povezani izzivi in, seveda, tudi pričakovanja. Nekateri boste v visokošolski prostor vstopili prvič, tisti ste še posebno polni pričakovanj. Spet drugi boste s študijem nadaljevali. Za vas je novo študijsko leto predvsem izziv.  Za vsakogar od vas pa novo študijsko leto prinaša nova znanja, bogastvo torej, ki vam ga nihče ne more vzeti. 
Znanje je gibalo napredka in študij igra pomembno vlogo pri zagotavljanju ustreznih kompetenc in znanj bodočih diplomantov v visoko razviti družbi. Zato je prav, da študij vzamete z vso resnostjo od samega začetka, poskušate izkoristiti vse prednosti, ki jih ta prinaša. 
Kakovostnega študija si ni mogoče zamisliti brez strokovnih, kompetentnih profesorjev in drugih delavcev, ki jim prav tako želim uspešen začetek novega akademskega leta ter predvsem dobro sodelovanje s študenti. 
Visoko šolstvo se sooča z velikimi izzivi. Začetek mojega mandata sovpada z začetkom študijskega leta in prav visoko šolstvo je prvo področje, s katerim sem se te dni intenzivno ukvarjala. Sicer pa v visokošolsko zakonodajo nadaljevanju mandata vnesti nove smeri in pridobiti še potrebne usmeritve, tako da bi dobili takšno, ki bo omogočila kakovosten razvoj slovenskega visokega šolstva. Spoštovane študentke in študentje, pri tem pričakujem tudi vašo pomoč kot tudi vseh deležnikov v visokem šolstvu. 
Spoštovane študentke in študentje, ob zanimivem vendar napornem študiju, ne smete pozabiti tudi na sprostitev in rekreacijo. Študentsko življenje prinaša veliko novih poznanstev, prijetnega druženja, vznemirljivih življenjskih izkušenj. Naj bo v novem študijskem letu poleg pridobivanja znanja tudi prostor  za vse to.  Želim vam pogumen vstop v novo študijsko leto in veliko uspeha pri uresničevanju zastavljenih študijskih in življenjskih ciljev. Bruckam, brucem, da bi se dobro vživeli v študentsko okolje, da bi vaša študijska izbira izpolnila vaša pričakovanja ter da bi znanje, ki ga boste pridobili, s pridom uporabili.