Domov - > eŠR ->

Mi plešemo

12.10.2014, avtor: (info) / rubrika: utrip

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) je skupaj s partnerji pripravil 2. mednarodno konferenco plesne pedagogike v Sloveniji, ki je vzpostavila povezave med plesno umetnostjo in procesom vzgoje in izobraževanja ter povezala akterje na področju splošne vzgoje in izobraževanja s tistimi, ki s plesnim znanjem bogatijo otrokov prosti čas.

Kako povezati šolo in ples? Kako implementirati ples v izobraževalni proces? Kako uporabljati ustvarjalni gib pri različnih šolskih predmetih? Kako s plesom graditi boljše medvrstniške odnose? Kako dvigniti pomen in prepoznavnost plesa kot umetniške zvrsti znotraj kulturne politike in širše javnosti? Na vsa ta in na še mnoga druga vprašanja so skušali odgovoriti na 2.  mednarodni konferenci plesne pedagogike, ki je bila med 10. in 12. oktobrom v Velenju.

Z mednarodno konferenco plesne pedagogike želi JSKD povezati plesno umetnost s procesi vzgoje in izobraževanja, oziroma predvsem tiste, ki se ukvarjajo z obema področjema.  Predavanja in delavnice na konferenci so bile namenjene vzgojiteljem,  osnovnim in srednješolskim učiteljem, učiteljem plesa, profesionalnim plesalcem in koreografom, plesnim terapevtom, študentom umetniških in pedagoških fakultet, teoretikom ter raziskovalcem s področja psihologije in pedagogike. Na njih so se udeleženci aktivno seznanjali z vsebinami s področja plesne pedagogike in ustvarjalnega giba v vzgojno-izobraževalnem procesu.

Na konferenci je več kot 100 udeležencev prisluhnilo 20 domačim in tujim predavateljem.

V sklopu  konference je potekal tudi minifestival otroških plesnih skupin PIKA MIGA. Predstavljenih je bilo 47 plesnih koreografij plesalcev iz 17 različnih krajev Slovenije.