Domov - > eŠR ->

Podeljene nemške jezikovne diplome

23.10.2014, avtor: Tatjana Ivšek / rubrika: aktualno

25. septembra 2014  je na Ekonomski šoli Celje  petnajst dijakov prejelo mednarodno veljaven certifikat – Deutsches Sprachdiplom 1, ki ga podeljuje nemško ministrstvo za kulturo in izobraževanje. Diplome je podelil gospod doktor Reinhard Zühlke, strokovni svetovalec za nemško jezikovno diplomo v Sloveniji. Podelitve se je udeležila tudi predstavnica Mestne občine Celje, gospa Marija Lokovšek.

Dijaki so izpit opravili na 1. stopnji, decembra bodo nekateri opravljali izpit tudi na 2. stopnji. S tem certifikatom dokazujejo aktivno znanje nemškega jezika. Certifikat  je vstopnica in hkrati tudi pogoj za študij na nemško govorečih univerzah. Nenazadnje  je pomemben tudi pri iskanju zaposlitve, česar se zaveda vedno več mladih. 

V Sloveniji ima licenco za izvajanje izpita le nekaj šol. Ekonomska šola Celje je edina šola v celjski regiji, ki dijakom omogoča opravljati ta mednarodno priznani certifikat.

Tudi v novem šolskem letu se na ta izpit pripravlja nova generacija dijakov. Priprave in izpit so zanje brezplačne. V začetku oktobra je na Celjski koči potekal jezikovni tabor, na katerem  so  v sproščenem okolju potekale intenzivne priprave.