Domov - > eŠR ->

Pravljična dežela Gorajte

26.11.2014, avtor: Danica Kordež / rubrika: utrip

Z veseljem vam sporočamo, da bomo letos že petič izpeljevali tradicionalni projekt Pravljična dežela Gorajte, ki je v lanskem letu prejel laskavo priznanje treh najlepših slovenskih decemberskih prireditev. 

Kljub letošnjemu žledolomu, ki nam je dodobra uničil lanskoletno postavitev, se ne damo, saj bo letošnja dežela pravljic še bolj pravljična in čarobna, zaradi čisto sveže postavitve prečudovitega pravljičnega sveta v gozdičku Gorajt. 
V letošnjem letu bo odrasle osebe z motnjo v duševnem razvoju razveselil s svojim sponzorskim nastopom znani slovenski animator, g. Sten Vilar, v vlogi Dedka Mraza, ki bo s svojim slavnostnim prihodom navdušil staro in mlado. 
Dedek Mraz bo letos prišel med otroke na povsem drugačen način kot ponavadi. 
S svetlobnimi in glasbenimi efekti, s prečudovito scensko postavitvijo,  odigranim programom 28 živih pravljičnih bitij s simpatičnim scenarijem,  bo 30 min. sprehod po deželi pravljic prava poslastica za otroke in odrasle. Tega dogodka dolgo ne bodo pozabili, saj bo dežela pravljic letos presežek vseh dosedanjih prireditev. Nadgradnja odseva v povsem novi postavitvi, najbolj pravljični do sedaj. 

Letos bodo prvič na otvoritvi, dne 12.12.2014, ob 12. uri,  prisotni tudi vsi župani vseh okrajnih šestih občin, kar je veliko priznanje temu projektu. Vljudno vas vabimo, da se otvoritve udeležite tudi vi - povabili vas bomo še z vabilom poslanim preko e-pošte!

Z vstopom skozi mogočno deblo bo tudi letos 16 dni, od 12. do 28.12.2014, pot ponovno vodila v eko postavljeno pravljično deželo v osrčju narave. V lesenih pravljičnih hišicah bo 28 živih pravljičnih likov, v ličnih kostumih, na 1 ha gozdička, razveseljevalo otroke z dogodivščinami šestih različnih pravljic. Čarobni trenutki v tem sanjskem svetu, bodo v soju svetlobnih efektov, glasbene spremljave in pravljične okrasitve, nepozabna doživetja prednovoletnih decemberskih dni. 
Od 12. do 17.12. obdarujemo odrasle osebe z motnjo v duševnem razvoju 6 različnih slovenskih zavodov, ter otroke večjih sponzorjev, od 18.12. do 28.12. pa so vrata pravljične dežele Gorajte brezplačno odprta za vse naključne obiskovalce. Razen 25.12. so predstave vsak dan ob 15. in 17. uri. (25.12. predstav ni). In to ob vsakem vremenu. 

Tako kot vsako leto starši prinesejo za otroke darila s seboj, v darilni vrečki A4 formata, z imenom in priimkom otroka in pustijo ob prihodu darilo na zbirnem mestu oddaje daril. 

Gre za brezplačni projekt, ki je v celoti izpeljan z delom prostovoljcev in s podporo sponzorjev iz vse Slovenije. Več v spodnji predstavitvi in na spletni strani www.pravljicnadezela-gorajte.si.