Domov - > eŠR ->

Mojca Pokrajculja in še kaj

16.12.2014, avtor: Majda Kolenc / rubrika: utrip

Ob koncu leta na Podružnici Birčna vas že tradicionalno pripravimo pravljični večer. Nanj povabimo učence, njihove starše in bodoče prvošolce s starši. Tudi letos smo pripravili bogato prireditev. Na pravljičnem večeru so se s petjem, plesom in recitiranjem predstavili vsi učenci. Uspešno so zaigrali tudi glasbeno pravljico Mojca Pokrajculja.

Učitelji smo ponosni na naše učence, ker so prireditev izpeljali samostojno in odgovorno. Zadovoljstvo se je videlo tudi na obrazih staršev, saj so nastopajoče nagradili z bučnim aplavzom. Vodja Podružnice, ga. Vida Šter, je pozdravila vse navzoče in  pohvalila učence za uspešen nastop. Vsem zbranim je zaželela veliko zdravja, sreče in nasmejanih dni v prihajajočem letu. Pomočnik ravnateljice, g. Stanislav Papež, je pohvalil učence in zaposlene na Podružnici za prijeten pravljični večer. Poudaril je, da čeprav je šola majhna, učenci nizajo vidne uspehe tako v znanju kot na različnih natečajih. Pozval je starše, da učencem še enkrat namenijo velik aplavz. Tudi predsednica sveta staršev ga. Urška Hrovatič je bila z nastopom zelo zadovoljna. Zahvalila se je tako učencem kot zaposlenim za lep predprazničen pravljični večer. Vsem je zaželela prijetne praznike in vse dobro v letu 2015.

Učenci prvega razreda so bodočim prvošolcem izdelali novoletne voščilnice in drobna darila, ostali učenci pa so voščilnice izdelali za KORK Uršna sela. Po prireditvi so bodoči prvošolci spoznali učilnico prvega razreda, se igrali v različnih kotičkih in se skupaj s starši in učitelji družili ob čaju in pecivu. Ogledali so si prikaz prazničnega pogrinjka, ki so ga pripravili učenci petega razreda z učiteljico gospodinjstva in knjižničarko.