Domov - > eŠR ->

Tri obetavna leta

6.2.2015, avtor: Sandra Žeželj / rubrika: utrip

Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana je uspela pridobiti dotacijo za Erasmus+ v višini 35.375,00 EUR. V skladu s poslanstvom programa Erasmus+, ki podpira aktivnosti na področju izobraževanja, usposabljanja, mladih in športa v vseh sektorjih vseživljenjskega učenja, bomo izpeljali projekt z naslovom Career in Art, ki bo povezal šole s Poljske, Slovaške, iz Romunije, Belgije, Turčije, in Slovenije.

Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana je, kot vodilna srednja šola v državi, ki mlade uvaja v področje likovne umetnosti in oblikovanja, prepoznala potrebo dijakov po mednarodnem povezovanju. To je v prvi vrsti pomembno zato, ker dijaki potrebujejo mednarodne izkušnje in spoznavanje mednarodnega umetniškega ustvarjanja. Projekt je enkraten, ker bo dijakom omogočil aktivno udejstvovanje na različnih področjih ustvarjanja, obogatil njihove osebne mape in jim tako omogočil tudi boljše zaposlitvene možnosti oz. razvoj kariere. Projekt je od 100 prejel 92 točk, kar potrjuje dobro načrtovanje in potencialno dober rezultat.

V obdobju treh let se bodo dijaki soočali z različnimi ustvarjalnimi koncepti in pristopi, se srečali z uveljavljenimi umetniki, črpali navdih iz bogate evropske kulturne dediščine in navezali stike z vrstniki iz šestih držav. Projekt je sestavljen iz dvajsetih ključnih aktivnosti, med katerimi so najpomembnejši intervjuji z ustvarjalci, predavanja o trgu dela, brošura z napotki za mlade umetnike in digitalizacija osebnih map dijakov. Javnost bomo obveščali preko spletnih medijev, ob koncu projekta pa bomo pripravili celovito poročilo.