Domov - > eŠR ->

Ustvarjajmo v tujem jeziku

30.3.2015, avtor: Jelka Oder, Nataša Makovecki / rubrika: utrip

V sodelovanju z Medobčinsko zvezo prijateljev mladine Velenje smo učiteljice tujih jezikov Gimnazije Velenje v tem šolskem letu že drugič organizirale natečaj za devetošolce »Ustvarjajmo v tujem jeziku«. Prejeli smo 12 izdelkov, letos na temo »Ujeti v digitalnem svetu«, ki jih je v obliki filma, proze, poezije in stripa v nemščini ali angleščini ustvarilo 18 devetošolcev iz osnovnih šol od blizu in daleč: OŠ Gustava Šiliha, OŠ Mihe Pintarja Toleda, Druga OŠ Slovenj Gradec in OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu. Zelo smo veseli, da so se prireditve udeležili ustvarjalci in mentorji iz vseh sodelujočih osnovnih šol, nekateri skupaj s sošolci, ki jih tudi zanimajo tuji jeziki.

Med prejetimi izdelki so na sklepnii prireditvi v petek, 20. 3. 2015, mladi ustvarjalci predstavili svoje najbolje ocenjene prispevke iz vsake kategorije. V prejetih prispevkih in pozneje v domiselnih predstavitvah devetošolcev je bilo očitno, da že zelo kritično razmišljajo o digitalnem svetu, ki vedno bolj obvladuje naš svet, in se zavedajo, da mu je treba postaviti mejo.  V drugem delu srečanja so se pod vodstvom angleškega naravnega govorca Bena Asha vsi skupaj v zabavni delavnici preskusili kot novinarji. Pripravili so in »predvajali v živo« jutranji televizijski program, v katerem so na zabaven način lahko preskusili svojo ustvarjalnost v angleščini.

Vsi udeleženci natečaja so prejeli zanimive nagrade, pri katerih nam je pri sponzorstvu  pomagala Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje pod vodstvom gospe Kristine Kovač. Iskreno se zahvaljujemo mentorjem osnovnih šol, da še vedno zmorejo motivirati učence k ustvarjanju zunaj rednega pouka. Upamo, da bo natečaj postal stalnica povezovanja Gimnazije Velenje z osnovnimi šolami, saj z njim želimo poleg spodbujanja ustvarjanja v tujem jeziku tudi olajšati prehod iz osnovne v srednjo šolo za osnovnošolce.