Domov - > eŠR ->

Krožek socialnega podjetništva

31.3.2015, avtor: Mojca Lazar Doberlet / rubrika: utrip

To pomlad je v Trbovljah zaživel krožek socialnega podjetništva, ki se ge udeležujejo učenci Osnovne šole Ivana Cankarja Trbovlje in Osnovne šole Tončke Čeč, izvaja pa ga Socios, zavod socialnih storitev iz Trbovelj.

V sklopu dela krožka lahko učenci pridobivajo znanje o socialnem podjetništvu, se učijo posameznih podjetniških spretnosti, lahko sodelujejo pri dogodkih socialnih podjetij v Trbovljah in širše ter vzpostavljajo stike s posamezniki s področja socialnega podjetništva.

Zadane cilje učenci dosegajo v sklopu različnih delavnic v lokalnem okolju in s spoznavanjem, tudi obiskovanjem socialnih podjetij v Sloveniji. S pridobljenim znanjem osebnostno zorijo in razvijajo kompetence za poznejšo poklicno pot.

V sklopu šolskih delavnic so se učenci medsebojno spoznali in začrtali skupno pot delovanja. Sledil je poučen obisk Ropotarn'ce, prostora za kreativno ponovno uporabo in prodajo rabljenih izdelkov v Trbovljah. Učenci so bili zvedavi, navdušeni, sodelovalni in polni predlogov.

Sledil je nedeljski obisk bolšjega sejma, kjer so se učenci preskusili kot pravi socialni podjetniki, ki že razmišljajo, kam bodo naložili pridobljen denar. Pripravljajo se namreč na obisk zavetišča za živali, ki prav tako deluje po načelu socialnega podjetja. V šolah pa že potekajo zbiralne akcije hrane za živali v zavetišču.

Srečno mladi!

foto Nasta Doberlet Bučalič