Domov - > eŠR ->

Šport in špas

25.5.2015, avtor: Mojca Lazar Doberlet / rubrika: utrip

V soboto, 16. 5. 2015, smo imeli na Osnovni šoli Ivana Cankarja Trbovlje športni dan, in sicer druženje in gibanje v okviru akcije Šport-špas, druženje vseh generacij.

Aktivnosti so potekale prilagojene vremenu, tako smo del aktivnosti izvedli v učilnicah, šolski telovadnici in tudi na prostem. Žal je odpadlo gibanje v naravi, ker je ponagajal dež.

Zbrali smo se v šolski telovadnici in se razgibali ob plesu. Nato so učenci od 1. do 4. razreda odšli v učilnice, kjer so imeli pripravljene različne socialne igre, nekaterim so se pridružili tudi predstavniki Planinskega društva Kum Trbovlje in spregovorili o varnem pohodništvu.

Učenci od 5. do 9. razreda so v telovadnici tekmovali v zabavnih štafetnih igrah. Oblikovali so mešane skupine učencev, da je bilo tekmovanje bolj izenačeno in tudi zabavno.

Ob 10. uri smo imeli malico, pripravila jo je skupina učencev pod vodstvom mentorice, pekarna Žito pa nam je darovala kruh. Ponudili smo šolski med, maslo, domače marmelade in zeliščne napitke, ki so jih pripravili v Zasavskih lekarnah.

V sodelovanju s Slovensko karitas smo v izvajanje športnega dne vključili Tek podnebne solidarnosti, udeležilo se ga je precej učencev, učiteljev in staršev. Trboveljski policisti so nam pomagali z varovanjem prehodov.

Na stojnicah so se predstavili nekateri šolski krožki (turistični, čebelarski) in izvenšolske dejavnosti (socialno podjetništvo), planinci PD Kum Trbovlje so razstavili pohodno opremo, medicinska sestra iz Diabetološke ambulante Bolnišnice Trbovlje pa je merila krvni sladkor in vse zainteresirane izobraževala o pomenu zdrave prehrane in gibanja.

Spomladanski eko sejem je znova spomnil mlade in starejše, da so rabljena oblačila lahko lepa in uporabna. Ker ga pripravljamo dvakrat letno, so se učenci nanj že kar privadili.

V telovadnici se je plesalo, žogalo in plezalo, igrala se je tudi odbojka, in sicer med učenci, bivšimi učenci, starši in učitelji. Na začetku prireditve nas je pozdravila gospa županja, na koncu smo podelili priznanja nekaterim udeležencem.

Zahvaljujemo se vsem, ki so nam pomagali pri izvedbi dneva druženja, vsem, ki so se pridružili našim dejavnostim, vsem, ki so nas podpirali, čeprav se nam niso pridružili. Se vidimo naslednje leto!

foto: Gašper Ovnik