Domov - > eŠR ->

Učitelji in vzgojitelji, ne zamudite priložnosti!

17.6.2015, avtor: Irena Hlede / rubrika: aktualno

Spoštovani učitelji in vzgojitelji Slovenije!

Slovensko združenje za trajnostno gradnjo (Green Building Council Slovenia) skupaj s Svetovno koalicijo trajnostnih šol v Sloveniji poskusno začenja s projektom K12. To je projekt, namenjen grajenju okoljske pismenosti učencev in otrok celega sveta. Zato vabimo k sodelovanju učitelje in vzgojitelje vrtcev, osnovnih in srednjih šol.

Učitelji, predani vzgoji in izobraževanju mladih generacij na področju ohranjanja okolja, najbolje veste, kako je treba ravnati z našimi najmlajšimi. Svetovna koalicija trajnostnih šol vas zato vabi, da se pridružite temu izobraževalnemu programu, ki poteka po vsem svetu. Projekt se bo začel izvajati avgusta letos ter bo s pomočjo učiteljev iz vsega sveta poskusno zagnan v prihodnjem šolskem letu.

Kot sodelujoči boste pomagali oblikovati platformo, narejeno posebej za učitelje, ki si želijo vplesti okoljsko znanje v svoj izobraževalni program. Vključitev in delo v projektu sta za udeležence brezplačna, s sodelovanjem pa se boste učitelji zavezali k posredovanju vsaj petih učnih ur mladim ter k posredovanju svojega mnenja o kakovosti podanih vsebin prek kratkih spletnih vprašalnikov. Delo bo v celoti potekalo v angleškem jeziku, tako da je edini pogoj obvladanje le-tega. Svetovna koalicija trajnostnih šol bo sodelujočim zagotovila gradivo in navodila o vsem potrebnem.

Se vam zdi, da ste prav vi prava oseba za sodelovanje? Registrirajte se tukaj!

https://docs.google.com/forms/d/1DTkH6xMNFgu4c5y17MBorIyk4zYhKvAMf4p4ZPtvTjM/viewform

Razširite vest o projektu tudi med druge učitelje, ki bi bili pripravljeni sodelovati. Možnost za registracijo je do 30. junija.

Za več informacij si na povezavi, preberite več informacij o poskusnem projektu v avgustu 2015:

http://centerforgreenschools.org/utility-nav/blog/15-04-17/Jump_in_to_the_future_of_K-12_education.aspx

Za kakršna koli vprašanja:

  pišite na k12.slovenija@gmail.com  ali

  se obrnite na pisarno Slovenskega združenjaza trajnostno gradnjo – GBC Slovenia, na tel. št. 01 52 00 720 ali e-pošto info@proanima.si  ali

  pišite neposredno na Center za trajnostne šole (Center for Green Schools) na  schools@usgbc.org  .

 Prijazno vabljeni k sodelovanju!