Domov - > eŠR ->

Zlati glasovi

26.6.2015, avtor: Manja Hliš / rubrika: utrip

Mladinski pevski zbor Osnovne šole Mladika Ptuj se je med 3. in 7. junijem 2015 pod vodstvom zborovodkinje gospe Jasne Drobne udeležil mednarodnega pevskega tekmovanja »Festival of songs« v Olomoucu na Češkem in za svoj nastop prejel zlato medaljo.

Nastopili so v kategoriji otroških zborov do 16 let in dosegli vrhunski rezultat, 93 točk in zlato priznanje. Za tekmovanje so izbrali tri  zelo zahtevne skladbe: Benedictus iz maše Missa super Dorium skladatelja Jacobusa Gallusa, Igraj kolo v priredbi skladatelja Jakoba Ježa ter dramsko delo za mladinski zbor Spring Fjord skladatelja Daniela Bella. Tekmovanje je potekalo tako, da je petčlanska komisija ocenila nastop. Tudi mi smo lahko prek spleta spremljali nastop v živo in potem prav tako prek spleta glasovali za nagrado občinstva za naše pevce. Dobili so približno 4000 glasov.

Ker so na Češkem ostali štiri  dni, so se predstavili še na treh koncertih. Zapeli so nekaj pesmi iz celoletnega repertoarja. Te pesmi so bile: Sanjam sen, Dan ljubezni, Gloves, Tutira mai in druge.

Povedali so nam, da so na Češkem zelo uživali, kljub stresu pred tekmovanjem so se znali med seboj pomiriti. Trema je na odru izginila. Verjamemo, da bo naš MPZ tudi  v prihodnje prihajal domov s takšnimi odličji.  Pevkam, pevcem in njihovi mentorici, gospe zborovodkinji Jasni Drobne, iskreno čestitamo.