Domov - > eŠR ->

Izvrstni naši tekmovalci

21.7.2015, avtor: (mk) / rubrika: utrip

Na Mednarodni biološki olimpijadi, ki je potekala v teh dneh na Danskem v Aarhusu, so se dijaki, ki so zastopali Slovenijo, ponovno odlično odrezali. Domen Vaupotic z II. gimnazije Maribor  je osvojil srebrno odličje in Karin Hrovatin z Gimnazije Bežigrad bronasto. Tim Ulčar Pertot, prav tako z Gimnazije Bežigrad, je prejel priznanje za odličen rezultat. Četrti član je bil Primož Jarc z II. gimnazije Maribor, ki je le za las zgrešil najboljše.

Trenutno se še dve ekipi trudita pokazati svoje znanje,  in sicer v Bolgariji na lingvistični olimpijadi (Matija Lovšin iz SŠ Črnomelj, Vivian Mohr z II. gimnazije Maribor, Tjaša Valič iz Škofijske gimnazije Vipava in Boštjan Melinc z Gimnazije Nova Gorica) in v Bakuju na kemijski olimpijadi (Uroš Prešern in Klemen Kovač,  Gimnazija Novo mesto, Luka Pušnik, Gimnazija Ptuj in Jan Jelen, Gimnazija Bežigrad).

V Bruslju poteka v tem tednu še ena velika prireditev, in sicer svetovni sejem mladih tehnikov in znanstvenikov ESI, kjer svojo nalogo predstavlja Ožbej Plos z Osnovne šole heroja Janeza Hribarja.