Domov - > eŠR ->

Mladi spoznavajo zabavno plat računalništva

18.8.2015, avtor: (info) / rubrika: utrip

20 udeležencev poletnega tabora računalništva, ki že sedmo leto deluje v oorganizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije in Šole prihodnosti Maribor, je v nedeljo začelo teden dni zabavnega spoznavanja računalništva v neokrnjenem okolju Medvedjega Brda nad Logatcem.

Dva tedna pred zaključkom poletnih počitnic za osnovnošolce in srednješolce so udeleženci poletnega tabora prispeli v dom CŠOD Medved na Medvedjem Brdu, kjer jih je pričakala ekipa poletnega tabora. V naslednjih petih dneh bodo udeleženci tabora spoznali zabavno plat računalništva, osnove programiranja ter se prvič spoznali tudi s projektnim delom in z reševanjem različnih računalniških nalog.

Poletni tabor računalništva v takšni obliki poteka že zadnjih nekaj let in organizatorji ugotavljajo, da se mladi radi vračajo. »Veseli smo, da se udeleženci tabora iz preteklih let pogosto vračajo,« je povedal Tadej Žlak, vodja tabora, in dodal: »Ob tem je zanimivo opazovati, kako se njihova znanja v času med tabori izpopolnjujejo in nas potem na naslednjem taboru vedno pozitivno presenetijo z odličnimi idejami in rešitvami.«

Tabor so vsebinsko izvajali različni mentorji, najdaljši staž med vsemi izvajalci pa ima David Mohar, ki svoje programersko znanje in izkušnje z mladimi deli praktično že vsa ta leta. »Delo z mladimi me vedno navdihuje. Predvsem zadnja leta smo tabor oblikovali tako, da skušamo kar najbolj upoštevati želje udeležencev in se z vsebinami prilagajamo predvsem njim,« je povedal Mohar.

Običajni dan na taboru je sestavljen iz dopoldanske in popoldanske delavnice, pred večerjo in po njej pa potekajo različne družabne dejavnosti, ki jih izvajajo skupaj z udeleženci in udeleženkami poletne šole logike, ki hkrati poteka na isti
lokaciji.

Tabor (podprli sta ga tudi podjetji ComTrade in Adacta iz Ljubljane) bo trajal še do sobote, ko bodo udeleženci svoje izdelke predstavili staršem in pokazali, da se tudi v tednu dni da osvojiti nova programerska znanja.