Domov - > eŠR ->

Prvi šolski dan

1.9.2015, avtor: Janez Platiše / rubrika: utrip

Na prvi šolski dan sem se s fotografskim aparatom odpravil na Osnovno šolo Božidarja Jakca v Štepanjskem naselju v Ljubljani, kjer je v šolske klopi sedlo 63 prvošolčkov. Prvošolce sta obiskala tudi Mojca Škof, vodja oddelka za predšolsko vzgojo, in Aleš Čerin, podžupan MO Ljubljana, ki je dejal, da se MOL še naprej prizadevala, da bodo učenci in učitelji imeli čim boljše pogoje za izobraževanje in delo.

Ravnateljica Nataša Krajnčan pa je prvošolce, starše in goste nagovorila z naslednjimi besedami: "Danes je praznik za vse nas zbrane, najprej pa za vas prvošolce. Kar naenkrat ste postali šolarji, to pa pomeni, da se boste vsak dan naučili veliko novega in zanimivega.

Prav poseben dan pa je tudi za vas ,dragi starši. Res je, da je to obdobje novih  skrbi in   odgovornosti,  seveda pa tudi veselja  ob  spremljanju  vašega šolarja in njegovih rezultatov. In prav poseben dan je  za vse nas na  šoli, ki  smo vas  nestrpno pričakovali, posebej pa za vaše učiteljice."

Na koncu  je še poudarila: "Dragi prvošolci, želim vam,  da se boste v šoli dobro in varno  počutili,  se veliko novega naučili  in ohranili vašo neizmerno radovednost. Dragi starši, da bomo to dosegli, pa potrebujemo vzajemno sodelovanje in vašo podporo. Samo skupaj lahko napredujemo in lažje rešujemo morebitne težave. Želim vam prijeten prvi šolski dan in seveda uspešno šolsko leto."

Po končanem slovesnem delu so učiteljice učence odpeljale v razrede podružnične šole Hrušica in matično šolo Božidarja Jakca v Štepanjskem naselju.