Domov - > eŠR ->

V vsako mesto in celo v deveto vas

2.9.2015, avtor: Kata Laštro / rubrika: utrip

 Počitnice so za nama in delo čaka, da ga opravimo. Polni elana in dobre volje vstopamo v delovna okolja in s tem imamo možnosti tudi kaj spremeniti. Na boljše ali kako drugače. Mi smo se potrudili na boljše. 

V Društvu prijateljev mladine Levi breg- Velenje smo to leto presenetili prvošolčke na OŠ ANTONA AŠKERCA z domačimi sadeži iz SAMOOSKRBNEGA POSESTVA CALLUNA IZ PODKRAJA PRI VELENJU. Posestvo je v naših rokah od februarja 2015. Dejavnosti, ki jih izvajamo na posestvu, so povezane s pridelavo zdrave hrane, z zelišči, z vzrejo živali in s čebelarjenjem. Izvajamo različne kreativne delavnice in srečanja, študijske krožke, šolo v naravi, naravoslovne dneve, izlete v naravo, lahko pri nas kampirate, pomagate kaj delati v zameno za kakšen pridelek ali izdelek iz naravnih materialov. Smo odprti za sodelovanje z vsemi, ki ste povezani in se povezujete z dobrimi nameni. 

Našli nas boste tudi na PIKINEM FESTIVALU, 3. teden v septembru, na katerem se bomo predstavili s PIKINO ZELIŠČARNO NA PROSTEM. 

ZELIŠČARNA je zamišljena in se predstavlja kot brezplačna svetovalnica o uporabi zelišč za zdravje ljudi, živali in rastlin. Začela se je v marcu 2015, v preddverju Knjižnice Velenje, in traja. Vsako drugo soboto v mesecu je rezerviran termin za ZELIŠČARNO. Zeliščarno vodim Kata Laštro, in sicer kot kreativna zeliščarka. ZELIŠČARNA JE BREZPLAČNA.

 Pri nas lahko kupite oz naročite tudi knjige, ki jih izdaja ZALOŽBA NARAVA iz Kranja. S tem si pomagamo za dodatno finančno podporo društvu in realizacijo naših projektov. Z nakupom knjig preko našega društva nam pomagate, da uresničimo naše projekte. V lokalnem okolju smo prepoznavni s projekti, ki jih podpira MO Velenje preko prijav na razpise za Kulturna področja in področje sociale. Smo mladim prijazna prostovoljska organizacija, ki si je v fazi pridobitve statusa društva v javnem interesu. Smo aktivna članica ZPM Slovenije. Društvo je decembra 2014 gmotno in tudi drugače podprlo izdajo slikanice ZELIŠČNA ABECEDA, Založba NARAVA iz Kranja. Slikanica je uvrščena na seznam branja za PIKINO BRALNO ZNAČKO ZA LETO 2015.

 Pridemo tudi v druge kraje, če nas povabite. 

 POTUJOČA ZELIŠČARNA PRIDE V VSAKO MESTO IN CELO V DEVETO VAS. LE, POVABITE NAS.

 Ob prvem šolskem dnevu smo vsen prvošolčkom, 67 jih je letos, podarili culico z jabolko. Zraven so še prejeli na A5 formatu pesmico EN ZDRAV GRIŽLJAJ ZA PRVI ŠOLSKI DAN. 

To je le ena izmed organiziranih akcij iz mojega avtorskega projekta z nazivom ZELENA PISMENOST, ki je namenjen širši javnosti in v splošno korist občanov na področju Šaleška doline, na državnem in mednarodnem nivoju.