Domov - > eŠR ->

Nekaj ti moram povedati II.

14.10.2015, avtor: Irena Krajnc / rubrika: utrip

"Nekaj ti moram povedati." Ali vedno slišimo  otroka, ko tako reče? To je namreč tema  v letošnjem Tednu otroka, ki poteka v sklopu projekta  Zveze prijateljev mladine.  V  tednu otroka  obeležujemo tudi svetovni dan otroka, in sicer tretjega oktobra. Vsako leto prvi ponedeljek v mesecu oktobru se učenci razveselijo  raznolikih dejavnosti v tednu, ki je namenjen samo njim.

Prav je, da jim odrasli prisluhnemo, kadar nam želijo kaj sporočiti in z njim komuniciramo ter tako izmenjujemo mnenja, ideje, rešitve in vzdržujemo medosebne odnose.

Z učenci 1.a razreda Osnovne šole Prežihovega Voranca  Maribor   smo izdelali plakat. Na njem so  učenci narisali in  tudi zapisali  aktivnosti v tednu otroka.

FOTOGRAFIJA 1: V jutranjem krogu so učenci ugotovili, da je zelo pomembno med seboj dobro komunicirati, torej se pogovarjati. Povedali so, da se najpogosteje pogovarjajo v krogu družine, z brati in sestrami, učitelji in prijatelji. Po pogovoru smo prisluhnili zgodbici Rad te imam, mami. Ta dan so se učenci igrali z družabnimi igrami in spoznavali pravila ter se učili premagovati poraz ob igri.

FOTOGRAFIJA 3: Zverinice iz Rezije so bili tema kulturnega dne. Učenci so spoznali različne vrste lutk, si ogledali lutkovno predstavo ter izdelali lutke. Ob koncu so zaigrali lutkovno predstavo. Uživali so tudi v igri na prostem. Napotili smo se skozi mestni park in gozd . Nabirali smo jesenske plodove, listje in prisluhnili zvokom  v naravi. Ob tem pa smo upoštevali gozdni bonton. Orientacijski pohod smo izpeljali v petek. Učenci so v skupinah reševali naloge po postajah. Pri delu so bili aktivni, vedoželjni in naloge so dobro reševali. Na koncu smo vsako skupino nagradili z aplavzom.

FOTOGRAFUJA 2: Učenci so v Tednu otroka uživali v načrtovanih aktivnostih. Medsebojno so dobro  reševali skupne naloge ter razvijali sposobnosti sodelovanja in komuniciranja.