Domov - > eŠR ->

Mladi Valentin

15.2.2016, avtor: (gdl) / rubrika: utrip

Gimnazija Celje - Center (GCC) je znana po izjemno bogatem kulturnem življenju in številnih glasbenih sestavih njenih dijakov. Za svoje dosežke na področju kulture ji je Javni sklad RS za kulturne dejavnosti v preteklem letu, kot edini srednji šoli v državi, podelila tudi naslov Kulturna šola 2015-2020. V mesecu kulture se glasbeniki z GCC že nekaj let zapored podajo na krajšo turnejo, po navadi k zdomcem v zamejstvu oziroma tujini, letošnje leto pa so se odzvali povabilu Mešanega pevskem zbora Štefana Kovača in skupaj z njimi na gradu v Murski Soboti v soboto, 13. 2., na predvečer Valentinovega, v viteški dvorani pripravili celovečerni koncert z naslovom »Mladi Valentini«.

Dekliški pevski zbor GCC pod vodstvom Davida Preložnika, FaVoZa pod vodstvom Gregorja Deleje in zasedba The Šlagers pod vodstvom Saša Šonca so skupaj z gostitelji zbranemu občinstvu predstavili pester program, ki so ga sestavljale večinoma slovenske ljudske in umetne pesmi na temo ljubezni in pomladi.

Kratka koncerta turneja je na GCC napovedala tudi pestro kulturno pomlad. Že v marcu dijakinje in dijaki pripravljajo tri večje dogodke – literarno dopoldne ob 20. obletnici Veronikine nagrade (8. 3.), maturantski ples (11. 3.), ponovitve Wildove komedije An Ideal Husband (17.-19. 3.), slavnostni večer ob svetovnem dnevu poezije posvečen 400. obletnici Shakespearove smrti (21. 3.), Vrtiljak (30. 3.), pevsko tekmovanje v Zagorju in celjska pevska revija, nastop na Gimnazijadi v Litiji (20. 4.) ter tradicionalni Pomladni koncert 21. 4. v celjskem Narodnem domu. Začenjajo se tudi priprave in prve vaje za novo produkcijo muzikala, ki ga na GCC pripravljajo v sodelovanju z II. osnovno šolo Celje. Gre za povsem novo uspešnico z Broadwaya in prvo uprizoritev v Sloveniji, muzikal 13 skladatelja Jasona Roberta Browna