Domov - > eŠR ->

Ravnateljevo pojasnilo

25.2.2016, avtor: (info) / rubrika: aktualno

Gimnazija Kranj
Koroška cesta 13
4000 Kranj

Datum: četrtek, 25. februar 2016

Sporočilo za javnost glede nastanitve begunskih otrok v Kranju

Zaradi številnih pisem ogorčenih državljank in državljanov Slovenije, ki smo jih prejeli, in objav v medijih glede nastanitve begunskih otrok v Kranju Gimnazija Kranj podaja stališče:

»Kranjska gimnazija je terminus tehnicus in pomeni poimenovanje za Gimnazijo Kranj, ki z omenjeno peticijo na Gimnaziji Franceta Prešerna nima opraviti ničesar. Gimnazija Franceta Prešerna je druga šola in s takim neuradnim
poimenovanjem nima ničesar skupnega. Kranjska gimnazija je specifično ime, poznano in uveljavljeno v okolju že več kot 200 let in pomeni neuradno poimenovanje za Gimnazijo Kranj, z odličnimi šolskimi in izvenšolskimi rezultati.
Ob začetku begunske krize so naši dijaki v starem Kranju 20. oktobra 2015 pripravili javni recital z vodilno mislijo: »Begunci niso pravi problem, so le posledica pravega problema,« s čimer smo javno svoje mnenje že izrazili.
Udeležili so se ga vsi dijaki naše šole in meščani Kranja. Prav tako so se profesorji slovenščine že ob začetku begunske krize takoj ponudili, da nudijo brezplačno poučevanje slovenskega jezika za begunce, če bi se za to pojavile potrebe.«

Mag. Franc Rozman, ravnatelj