Domov - > eŠR ->

Prvi slovenski Brainobrain fest

26.4.2016, avtor: Maja Korošak / rubrika: utrip

Ljubljana, sobota 23. april - Na Gospodarskem razstavišču je potekalo prvo državno tekmovanje v Brainobrainu, na katerem se je 150 otrok, starih med 5 in 14 let, pomerilo v hitrostnem računanju. Test, ki je velik izziv za otroke, se piše tri minute, otroci na nižjih stopnjah računajo na abak, otroci na višjih stopnjah pa s pomočjo mentalne aritmetike (abakus si predstavljajo v mislih).

Brainobrain je program, ki s posebnimi metodami razvija intelekt in osebnost pri otrocih, izboljšuje koncentracijo in lajša učenje. Otroku pomaga razviti koncentracijo in fokus, samozavest, hitrost in točnost, fotografski spomin, kreativnost ter izvrstne matematične sposobnosti. Za primer: otroci s pomočjo namišljenega abaka, ki ga vidijo le v glavi, računajo tudi po dva računa hkrati in to brez uporabe pisala.

Že dve leti program uspešno izvajajo v vseh večjih mestih v Sloveniji, kjer imajo tudi 14 certificiranih trenerk.

Nad programom so navdušeni tudi starši, ki so to soboto podpirali svoje otroke na tekmovanju; skupaj z drzgimi obiskovalci jih je bilo kar 400.

Več o programu Brainobrain najdete na: www.brainobrain.si

O BRAINOBRAIN -To je svetovno znana ustanova za izobraževanje otrok, ki že 10 let pomaga otrokom razviti njihove resnične potenciale, ki jih klasično šolstvo običajno pušča ob strani. Metoda Brainobrain otrokom omogoča, da hkrati uporabljajo levo in desno polovico možganov in s tem brusijo tako svoje možganske sposobnosti, kot tudi življenjske spretnosti. Iz Indije se je uspešno razširila v 22 svetovnih držav, k več 100.000 otrokom.

Trenutno ima Brainobrain kar 575 uspešnih franšiznih centrov po vsem svetu, tudi v državah, kot so Velika Britanija, ZDA, Poljska, Tajska, Norveška, Makedonija, Hrvaška in od leta 2014 tudi Slovenija.