Domov - > eŠR ->

Spiritualni kamp notranjega ravnovesja

24.5.2016, avtor: Manja Žugman / rubrika: utrip

Sodobni človek je vse preveč potrošniško naravnan in se v vsej tej objemajoči se materialnosti počasi izgublja, tone v brezno brez dna. Izgubljati je začel samega sebe, svoje bistvo. Vemo, da sestoji iz obeh polov, zato bi enakovredno moral negovati in ohranjati tako materialnega kot tudi duhovnega, a se v slednjega ujame z vsem tako poznanim »pomanjkanjem časa«. V zadnjem času so se tudi pri nas začeli pojavljati kampi, ki ponujajo številna strokovna predavanja in delavnice, v sklopu katerih se lahko ljudje posvetijo samim sebi in svoji notranjosti ter se uravnovesijo in znova zaživijo polno in zdravo življenje.

Tovrstne spiritualne delavnice je mogoče obiskati tako na tujem koti v Sloveniji. Eden izmed najodmevnejših kampov letos na domačih tleh je tako imenovani Universal Camps, ki bo morebitnemu obiskovalcu ponudil svojevrstno izkušnjo, saj se tokrat prvič v Sloveniji pojavlja tako intenzivna oblika notranje transformacije. Štiridnevni program zajema predavanja in delavnice, v okviru katerih se bo posameznik naučil mnogih koristnih tehnik. Združuje starodavne modrosti in novodobne tehnike alternativnega zdravljenja, ki jih bo predstavilo več kot deset priznanih domačih in tujih terapevtov ter alternativnih zdravilcev.

Udeleženci kampa se bodo lahko prepustili učenju sprostitvenih in drugih sorodnih tehnik ter uživanju v neokrnjeni naravi. Doživeli bodo lahko ognjeni ritual s predniki, se prepustili celotnemu energetskemu čiščenju, izvajali bodo meditacije ter se učili in prakticirali vaje za odpiranje meridianov. Spoznavali bodo sveto moč svetih rastlin, saj vsaka v sebi skriva svojevrstno modrost. Udeležili se bodo lahko indijanske ceremonije in občutili ter doživeli transcendenco. Vse to in še mnogo več zanimivega za krepitev telesa in duha se bo pod okriljem kampa Spiritualni kamp notranjega ravnovesja odvijalo v dopustniških dneh, ko se lahko človek prepusti prijetnim občutenjem in si vzame čas zase, za sprostitev; in sicer avgusta 2016 v Soraju nad Perniškim jezerom.

Res je, da še vedno mnogi ne verjamejo v alternativno medicino, vendar pa lahko o tem najbolje sodi le posameznik, ki je doživel, videl in izkusil obe metodi zdravljenja. Vsekakor se tovrstnih kampov udeležujejo ljudje, ki hrepenijo po močnejši povezanosti s splošno resničnostjo, naravo in kozmosom, ali pa tisti, ki si v življenju želijo spoznati nekaj novega, še neodkritega … tudi o sebi in svojem bistvu.

V splošnem lahko zapišemo, da v današnjem času človek zapostavlja samega sebe in ujet v vrtincu vsakdana hiti po bolj ali manj ustaljenih opravilih, a ob strani in za seboj pušča svojo srečo, življenjsko namero in duhovno ravnovesje. Že tisočletja stare alternativne oblike zdravljenja pa s seboj ves ta čas nosijo modrosti, ki se jim je povprečni posameznik očitno odrekel. Smo samemu sebi res na prvem mestu? Najpomembnejši? Morda je nastopil čas, da izklopimo vrtiljak vsakdana in se udeležimo korenitega vodenega premika – za tovrstno spremembo so spiritualni kampi pravi naslov.

Na fotografijah:

1. Kresna noč - Soraj nad Perniškim jezerom

2. Sončni zahod (foto Manja Jerič)

3. Sivka (foto Manja Jerič)