Domov - > eŠR ->

Starši so se izkazali

17.6.2016, avtor: Nada Bogataj Kržan / rubrika: utrip

Učiteljice in starši otrok na PŠ Primskovo so ob koncu šolskega leta 16. junija 2016 pripravili druženje z otroki, učiteljicami in starši. Preskušali so se v športnih igrah, posladkali na sladki tržnici, nekateri pa zgolj opazovali pomladno razposajenost otrok v igri.

Starši otrok so se že v tem letu izkazali in s prostovoljnim delom opravili različna vzdrževalna dela na šolskem igrišču. Posebej pa je pozitivno presenetila novica podžupana Mestne občine Kranj Borisa Vehovca, da so se starši še enkrat izredno izkazali, da bi izboljšali pogoje za svoje otroke in ne samo za svoje, tudi za tiste, ki bodo prišli za njimi. Pripravili so namreč v lastni režiji projekt obnove igrišča OŠ Simona Jenka Kranj – podružnice Primskovo, in sicer kot dokument za zbiranje sredstev za podjetja, potencialne sponzorje in donatorje. Starši in učiteljice so prepričani, da bodo naleteli na posluh organizacij in posameznikov in pridobili potrebna sredstva za obnovo, Mestna občina pa bo prispevala za preplastitev košarkarskega igrišča. Nekaj donatorjev in sponzorjev so že pridobili, med njimi je zlati sponzor kranjska enota Zavarovalnice Triglav, katere direktorica Janka Planinc je otrokom izročila ček v višini 4.000 evrov in poudarila, da z veseljem sodelujejo tam, kjer je izkazano obojestransko zadovoljstvo, še zlasti veselje otrok.

Obnova igrišča bo velika pridobitev ne samo za otroke PŠ Primskovo, temveč  za vse otroke v krajevni skupnosti, saj je to prostor, ki ga otroci s starši radi vsakodnevno obiščejo v popoldanskem času.

 Foto: Petra Bandelj