Domov - > eŠR ->

Končno topla voda za roke

21.6.2016, avtor: Janez Platiše / rubrika: utrip

Horjul, 20.6.2016 - »Še zdaj ne morem verjeti. Naša življenja se bodo popolnoma spremenila, otroci pa bodo končno lahko hodili v takšno šolo, kot si jo zaslužijo,« je bil presrečen ravnatelj Osnovne šole Horjul Primož Garafol ob razglasitvi zmagovalca natečaja Cityparka, največjega nakupovalnega središča pri nas, ki bo šolo obnovil in jo naredil otrokom prijaznejšo.

Na že drugi natečaj »Citypark obnavlja šole« se je letos prijavilo več deset osnovnih šol iz Ljubljane in okolice, ki nujno potrebujejo obnovo. Dotrajana fasada, prepih, stara telovadnica, nevarno igrišče in preperela oprema so le nekatere izmed številnih težav, s katerimi se soočajo vsak dan. Veliko jih je izrazilo željo tudi po učilnici na prostem, ideji, ki jo je Citypark poleg novega igrišča predlagal in uresničil lanskim zmagovalcem natečaja.

Letos so izbrali šolo, katere zgodba je bila tako ganljiva, da je preprosto niso mogli preslišati. »Na nobenem stranišču in v nobeni učilnici nimamo tople vode. Opazili smo, da ledeno mrzla voda pozimi odvrača učence od umivanja rok, kar posledično prinaša večjo možnost okužb z nalezljivimi boleznimi. Resnično potrebujemo pomoč in se zanjo iskreno zahvaljujemo Cityparku,« je povedal ravnatelj šole.

Direktor Cityparka Toni Pugelj je ob razglasitvi zmagovalcev natečaja poudaril predvsem vlogo in odgovornost slovenskih podjetij pri tovrstnih projektih: »Naši otroci si zaslužijo urejene učilnice, telovadnice in igrišča. Zaslužijo si dostojne in lepe prostore. Topla voda ne bi smela biti nadstandard. Ko pomislim, da bi se moje tri hčerkice morale vsak dan umivati z mrzlo vodo, me kar srh spreleti. Ponosen sem, da bomo tudi letos z obnovo oziroma napeljavo tople vode prispevali k boljši prihodnosti naših najmlajših, ob tej priložnosti pa k podobnim projektom pozivam tudi druga podjetja. Razpadajoči predali, majava vratca omar, preperel les in ledeno mrzla voda preprosto niso razmere, v katerih naj bi otrokom kakovostno podajali učno snov. Vanje in v njihovo izobrazbo moramo vlagati, saj s tem vlagamo v prihodnost vseh nas.« 

Citypark je otrokom Osnovne šole Horjul simbolično predal bon za 6.555 evrov, kolikor bodo vložili v obnovo šole: »Sprva smo za projekt namenili 5.000 evrov, še 1.555 pa smo jih zbrali z všečki na družbenem omrežju Facebook, ki so jih uporabniki v času trajanja akcije prispevali za povečanje donacije. Hvaležni smo prav vsakemu, ki nam je pomagal, in komaj čakamo, da vidimo nasmehe na obrazu otrok izbrane osnovne šole, ko bodo jeseni vstopili v prenovljene prostore,« je dejala vodja marketinga v Cityparku Klavdija Miklavžin Javornik.

Polno širokih nasmeškov in veselih obrazov je bilo že ob predaji bona. »Končno si bomo lahko roke umivali s toplo vodo,« so vzklikali otroci, ki si prenovo šole več kot zaslužijo.

Foto: Robert Krumpak