Domov - > eŠR ->

Kmalu že deset let medenega zajtrka

27.7.2016, avtor: (bn) / rubrika: zanimivo

Čebelice, čebelice, saj moje ste prijateljice, pozabi vas nikdar ta stari čebelar…https://www.youtube.com/watch?v=rQEAuNNJR2w

To leto mineva 10 let odkar čebelarji uspešno izvajamo medeni zajtrk. Pričeli smo z dobrodelno akcijo in zgibanko Čebelica moja prijateljica. Čebelarji od takrat vestno obiskujemo vrtce, jim podarjamo med za zajtrk. Marsikje pa čebelarji z medom oskrbijo tudi šole. Vrtci in šole so našo akcijo sprejele z odobravanjem in marsikje to ni bil samo medeni zajtrk, pač pa se je razvilo v mnogo več. Nastali so številni projekti, zgodbe, ki otroke tako v šolah, kot vrtcih na prijeten način in skozi igro ter razne dejavnosti seznanjajo s pomenom čebel, čebelarstva, ohranjanja okolja in čebeljimi pridelki.

Letos tretji petek v novembru pa bomo to obletnico obeležili na sledeč način:

Vse šole in vrtce, pevske zbore, glasbene šole, domove za starejše, kulturnike, državni zbor, ministrstva … bomo povabili da ta dan vsi ob isti uri zapovejmo Slakovo pesem Čebelar. Prav tako bomo naslovili prošnjo na vse radijske postaje, da ob isti uri zavrtijo Slakovo pesem Čebelar, enako na TV hiše, … skratka cilj je, da se ob isti uri povsod sliši ta čebelarska pesem….

Vse bomo zaprosili, da nam bodo sporočili, koliko nas bo prepevalo pesem, da po dogodku razglasimo, kako številčni pevski zbor smo ustvarili ….